Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – «Πέταξαν» χαρτιά στο κλείσιμο και έκλεισαν την αγορά με απώλειες

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – «Πέταξαν» χαρτιά στο κλείσιμο και έκλεισαν την αγορά με απώλειες
ΑΓΟΡΑ: Με λίγα λεφτά μπορεί να γίνει «ζημιά» σε μία τόσο ρηχή αγορά όπως η δική μας. Στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης η αγορά ήταν θετική και στις τελικές δημοπρασίες πέταξαν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες τεμάχια σε δυο τράπεζες και μια-δυο ακόμα μετοχές με μικρότερο τζίρο και έκλεισε αρνητική.

Μικρή σημασία βέβαια το που κλείνει ο δείκτης ή ότι κάποιοι πέταξαν μερικά χαρτιά για να πιέσουν ή γιατί έτσι ήθελαν. Μην ξεχνάτε πως κάποιοι δεν παίζουν τα δικά τους λεφτά, αλλά των άλλων, επομένως λίγο τους νοιάζει αν θα πουλήσουν ακριβώς ή μείον ένα.

Όμως συνολικά σήμερα το ενδιαφέρον ήταν περιορισμένο. Ούτε ειδήσεις, ούτε πολλές μετοχές στο προσκήνιο. Μετρημένες στα δάχτυλα. Η συνεδρίαση πολλές φορές γίνεται εξαιρετικά κουραστική. Απελπισία…

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Λίγο Alpha Bank και λίγο Eurobank πίεσαν και έκαναν μία μικρή ζημιά στον γενικό δείκτη. Η Πειραιώς κράτησε τα κέρδη της και ήταν τα μεγαλύτερα μεταξύ των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

MOTOR OIL: Την πίεσαν στο κλείσιμο με αποτέλεσμα να σταματήσει στα 20,10 ευρώ και στο -2,66% με όγκο 141 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 2,22 δισ. ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Διατηρεί τη βελτιωμένη συμπεριφορά του και φαίνεται πως έχει τοποθετήσεις λόγω προσδοκιών που δημιούργησε με τις παρουσιάσεις της η νέα διοίκηση. Είπαμε κατάφερε να κάνει τους επενδυτές να κοιτάζουν το 2019 και όχι τις ζημιές του εννεάμηνου 2018. Επιτυχία…

Στα 1,47 ευρώ με άνοδο 2,65% και όγκο 167 χιλ. τεμάχια. Αποτίμηση 260 εκατ. ευρώ. Ακούμε και διάφορες εκτιμήσεις για τα καθαρά κέρδη του 2019, αλλά δεν έχουμε κάτι επίσημο.

Αυτό που ξέρουμε είναι ότι η διοίκηση έχει μιλήσει για τερματισμό ζημιών αλλά και για περιθώριο EBITDA 2,5-3%. Από τις άλλες δραστηριότητες θα έχει κέρδη αλλά αν θα έχει χαμηλό p/e δεν το ξέρουμε.

Μεταξύ όμως των εταιρειών που πάνε για turnaround αυτή έχει βάλει γερές βάσεις και έχει και τους επενδυτές με το μέρος της.

CENERGY: Μεταξύ των μετοχών που ξεχώρισαν και αυτή σήμερα. Στο +3,42% και στα 1,21 ευρώ με όγκο 76 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 230 εκατ. ευρώ.

ΕΚΤΕΡ: Η μικρή του κλάδου έδειξε και σήμερα καλή συμπεριφορά και είχε υψηλό όγκο για τα δεδομένα της. Στα 1,32 ευρώ και στο +3,94% με 56 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 14,8 εκατ. ευρώ.

REDS: Υποτιμημένη με βάση την αξία των περιουσιακών στοιχείων ενώ έχει χαμηλή μόχλευση. Στο +2,98% και στα 0,8650 ευρώ με όγκο 8 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 49 εκατ. ευρώ.

ΣΕΛΟΝΤΑ: Συνεχίζονται οι μεγάλοι όγκοι. Σήμερα 420 χιλ. τεμάχια άλλαξαν χέρια και η μετοχή έκλεισε στα 0,0410 ευρώ με απώλειες 4,65% και αποτίμηση 10 εκατ. ευρώ. Είπαμε, δεν μας προβληματίζει η πτώση αλλά ο όγκος.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Βγήκε πίεση σήμερα και ο τίτλος έκλεισε στα 0,8650 ευρώ με απώλειες 8,95%. Έγινε όγκος 10 χιλ. τεμάχια αλλά οι πωλητές είχαν άλλα 5 χιλ. τεμάχια περίπου για πώληση που έμειναν ανεκτέλεστα.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Συνεχίζεται η διόρθωση της μετοχής. Στα 4,58 ευρώ με όγκο 12 χιλ. τεμάχια και με τους αγοραστές να ζητάνε στην τιμή κλεισίματος 10 χιλ. τεμάχια. Αποτίμηση 130 εκατ. ευρώ. Λίγες εβδομάδες πριν έγραψε τιμές κάτω από 4,40 ευρώ και αντέδρασε.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης