Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hammond (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Η συμφωνία της May για το Brexit είναι η καλύτερη δυνατή

Hammond (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Η συμφωνία της May για το Brexit είναι η καλύτερη δυνατή
Η συμφωνία της May για το Brexit είναι η καλύτερη δυνατή διαθέσιμη λύση, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Philip Hammond
Η συμφωνία στην οποία κατέληξαν η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, και η ΕΕ για το Brexit είναι η καλύτερη δυνατή διαθέσιμη λύση, δήλωσε σήμερα (11/12/2018) ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Philip Hammond.
Ο Hammond τόνισε ότι η Βρετανία θα παραμείνει κυρίαρχο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό κέντρο μετά το Brexit με ένα ευέλικτο αλλά όχι χαλαρό σύστημα χρηματοοικονομικής ρύθμισης.
«Απορρίπτω την ιδέα ότι η χαλαρότερη ρύθμιση καθιστά έναν θεσμό πιο ελκυστικό», δήλωσε ο Hammond σε συνέδριο στο Λονδίνο.
Όπως τόνισε, η ρύθμιση θα παραμείνει βασικός παράγοντας διάκρισης μεταξύ των χρηματοοικονομικών κέντρων.
Η Βρετανία θα έχει ένα καθεστώς που είναι ασφαλές, διαφανές, προβλέψιμο και αρκετά ευέλικτο ώστε να παραμένει ενημερωμένο και προσαρμοζόμενο στις αλλαγές στα επιχειρηματικά μοντέλα, πρόσθεσε ο Hammond.
Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι η συμφωνία ποτ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο τραπέζι είναι η καλύτερη για τη βρετανική οικονομία και θα μπορούσε να επιτρέψει στη Βρετανία να προχωρήσει μετά τη διχαστική συζήτηση του Brexit.
Θα επιτρέψει επίσης στο «εξαιρετικά ευεργετικό» εμπόριο χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών μεταξύ της ΕΕ και της Βρετανίας να συνεχίσει να ακμάζει, ανέφερε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης