Τελευταία Νέα
Διεθνή

May: Δεν γνωρίζω εάν έχουν υποβληθεί 48 επιστολές για μια πρόταση μομφής

May: Δεν γνωρίζω εάν έχουν υποβληθεί 48 επιστολές για μια πρόταση μομφής
Δεν έχει ενημερωθεί σχετικά με το εάν έχουν υποβληθεί οι 48 επιστολές που χρειάζονται για να κατατεθεί μια πρόταση μομφής εναντίον της, δήλωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May
Δεν έχει ενημερωθεί σχετικά με το εάν έχουν υποβληθεί οι 48 επιστολές που χρειάζονται για να κατατεθεί μια πρόταση μομφής εναντίον της, δήλωσε σήμερα (11/12/2018) η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, εν μέσω έντονης σπέκουλας από μέσα ενημέρωσης.
Το «Sky News» μετέδιδε νωρίτερα πως βουλευτές του βρετανικού Συντηρητικού Κόμματος είναι πεπεισμένοι ότι έχουν υποβληθεί αρκετές επιστολές για να κατατεθεί πρόταση μομφής κατά της Βρετανίδας πρωθυπουργού.
Ωστόσο, ο πολιτικός συντάκτης της «Sun» ανέφερε ότι δεν έχουν ακόμη συγκεντρωθεί οι απαραίτητες επιστολές.
Μιλώντας στις Βρυξέλλες, όπου αναζητά περαιτέρω διαβεβαιώσεις από τους Ευρωπαίους ηγέτες ότι το ιρλανδικό «backstop» (σ.σ. η δικλείδα ασφαλείας για την αποφυγή «σκληρών» συνόρων ανάμεσα στη Βόρεια Ιρλανδία και την Ιρλανδία) θα είναι προσωρινό, η πρωθυπουργός επικεντρώνεται στη Συμφωνία Απόσυρσης, επαναλαμβάνοντας ότι η συμφωνία που διαπραγματεύθηκε με την ΕΕ σέβεται το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.
«Έχω δει μια κοινή αποφασιστικότητα για τη διαχείριση αυτού του ζητήματος και την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος», δήλωσε μετά από συζητήσεις με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Angela Merkel.
«Εντούτοις, δεν υπάρχει διαθέσιμη συμφωνία χωρίς το “backstop”», προειδοποίησε.
H Βρετανίδα πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει εντείνει τις προετοιμασίες για το σενάριο ενός «Brexit no deal».
Η May δήλωσε ακόμη ότι βρίσκεται «μόλις στην αρχή» των συζητήσεών της με τους Ευρωπαίους ηγέτες, στην προσπάθειά της να λάβει εγγυήσεις από την ΕΕ, προκειμένου να πείσει τους βουλευτές της να στηρίξουν τη συμφωνία για το Brexit.
Όταν ρωτήθηκε για την πιθανή ημερομηνία για τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο, την οποία ανέβαλε χθες, είπε: «Είμαστε ακόμη στην αρχή των διαπραγματεύσεων και την αρχή των συνομιλιών».
Από την πλευρά της, η Γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, τόνισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία περαιτέρω διαπραγμάτευση της συμφωνίας για το Brexit.
Πηγές που παρέστησαν στη συνάντηση αυτή, και τις οποίες επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο, ανέφεραν ότι η καγκελάριος εξέφρασε ταυτόχρονα την αισιοδοξία της ότι η συμφωνία θα εγκριθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης