Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ασύλληπτος ο δράστης της επίθεσης στο Στρασβούργο – Φόβοι για νέα επίθεση

tags :
Γαλλία: Ασύλληπτος ο δράστης της επίθεσης στο Στρασβούργο – Φόβοι για νέα επίθεση
Σε κατάσταση συναγερμού η Γαλλία
Ασύλληπτος παραμένει ο δράστης της χθεσινοβραδινής επίθεσης στην Χριστουγεννιάτικη αγορά στο Στρασβούργο της Γαλλίας, κατά την οποία σκοτώθηκαν 3 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 12.
Εκατοντάδες στελέχη της γαλλικής αστυνομίας και των γαλλικών ένοπλων δυνάμεων συνεχίζουν την κινητοποίησή τους για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του ενόπλου την ώρα που η κυβέρνηση έθεσε τη Γαλλία σε κατάσταση συναγερμού για τρομοκρατική επίθεση, καθώς υπάρχουν φόβοι και για νέες επιθέσεις.
Περίπου 350 άνδρες, ανάμεσά τους 100 μέλη της δικαστικής αστυνομίας, μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας και στρατιωτικοί, με την υποστήριξη δύο ελικοπτέρων, καταδιώκουν τον ένοπλο, ο οποίος είναι γνωστός στις Αρχές όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Christophe Castaner.
Σύμφωνα με τον Castaner, ο δράστης άνοιξε πυρ και «έσπειρε τον τρόμο» σε «τρία σημεία» στο Στρασβούργο, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας δώδεκα, εκ των οποίων οι έξι βρίσκονται σε απολύτως κρίσιμη κατάσταση.
Σημειώνεται πως νωρίτερα, ο δήμαρχος του Στρασβούργου είχε κάνει λόγο με ανακοίνωσή του που έστειλε στο Γαλλικό Πρακτορείο για «τέσσερις νεκρούς και περίπου δέκα τραυματίες».
Τον ίδιο απολογισμό είχαν δώσει πηγές προσκείμενες στη γαλλική αστυνομία.
Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως ο ένοπλος δράστης έχει τραυματιστεί από τα πυρά των αστυνομικών.
Όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών ο δράστης της επίθεσης στην αγορά είναι «γνωστός» στις γαλλικές υπηρεσίες ασφαλείας αλλά δεν είχε ποτέ μέχρι χθες εμπλακεί σε υποθέσεις τρομοκρατικής φύσης.
Είχε καταδικαστεί τόσο στη Γαλλία όσο και στη Γερμανία και είχε εκτίσει ποινές φυλάκισης.
Κατόπιν της επίθεσης αυτής ο Castaner ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση αυξάνει το επίπεδο συναγερμού για τον κίνδυνο τρομοκρατικών ενεργειών, κάτι που προβλέπει «την εφαρμογή ενισχυμένων ελέγχων στα σύνορα» και περισσότερους ελέγχους «σε όλες τις χριστουγεννιάτικες αγορές» της Γαλλίας «για να προληφθεί ο κίνδυνος επίθεσης κάποιου επίδοξου μιμητή».
Επιπλέον, θα υπάρξει, «συμπληρωματικά», ακόμη «πιο ισχυρή κινητοποίηση» των μονάδων του στρατού που συμμετέχουν στην επιχείρηση Sentinelle «καθ' άπασα την επικράτεια» τόνισε ο Castaner.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης