Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κύρτσος: Βρέθηκα σε απόσταση 50 - 80 μέτρων από τους πυροβολισμούς στο Στρασβούργο

Κύρτσος: Βρέθηκα σε απόσταση 50 - 80 μέτρων από τους πυροβολισμούς στο Στρασβούργο
Υπάρχει δυσάρεστη ατμόσφαιρα γιατί ο 29χρονος δράστης ήταν κάτοικος Στρασβούργου είπε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ
Την εμπειρία του από την χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου μετέφερε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γ. Κύρτσος, ο οποίος υποστήριξε πως βρισκόταν σε απόσταση 50 -80 μέτρων από το σημείο των πυροβολισμών.
«Έκανα βόλτα όταν σε απόσταση 50-80 μέτρων έπεσαν οι πυροβολισμοί.
Άρχισα να τρέχω, τρέχαμε στα στενά για καλύτερη κάλυψη.
Σε διάστημα δευτερολέπτων ακούσαμε μια άλλη ριπή από άλλο σημείο πράγμα που σημαίνει ή ότι υπήρχαν και άλλοι συνεργοί ή ότι, όπως λένε οι αρχές, ο 29χρονος είχε πάει σε άλλο σημείο για να συνεχίσει την επίθεσή του» είπε μιλώντας στο Θέμα Fm ο κ.Κύρτσος.
«Το πλήθος τότε άρχισε να αλλάζει κατεύθυνση έχοντας κατά νου να μην είσαι σε πεδίο βολής.
Φτάσαμε στην περίμετρο της χριστουγεννιάτικης αγοράς που φυλασσόταν από αστυνομικούς και άλλοι επέλεξαν να πάνε σε εστιατόρια και να εγκλωβιστούν και άλλοι όπως εγώ επέστρεψαν στα σπίτια τους ή τα ξενοδοχεία τους» είπε ο κ.Κύρτσος, ο οποίος ερωτηθείς για το κλίμα στη γαλλική πόλη είπε ότι «υπάρχει μια δυσάρεστη ατμόσφαιρα στην πόλη γιατί αυτός ο 29χρονος ήταν κάτοικος Στρασβούργου».
«Φαίνεται ότι η έρευνα το πρωί της Τρίτης επιτάχυνε το χτύπημα» είπε ο ευρωβουλευτής αναφερόμενος στις πληροφορίες που αναφέρουν πως οι Γαλλικές Αρχές σχεδίαζαν να τον συλλάβουν το πρωί της Τρίτης στο πλαίσιο έρευνας για απόπειρα ανθρωποκτονία
Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Αναρωτήθηκε, μάλιστα, αν θα συμβεί ό,τι συνέβη και το 2016 στις Βρυξέλλες.
«Το 2016 είχαμε χτύπημα στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών που ακολουθήθηκε από χτύπημα στο μετρό και το ερώτημα είναι αν θα ακολουθηθεί η ίδια μέθοδος και εδώ» είπε ο κ.Κύρτσος, ο οποίος όσον αφορά τη στάση των αρχών παρατήρησε ότι «ανοίγουν τα σχολεία καθώς προσπαθούν να συνδυάσουν την εξουδετέρωση της τρομοκρατικής απειλής με την επιστροφή στην ομαλότητα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης