Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτές τάσεις για το πετρέλαιο - Οριακά κέρδη για Brent και πτώση για αμερικανικό αργό

Μεικτές τάσεις για το πετρέλαιο - Οριακά κέρδη για Brent και πτώση για αμερικανικό αργό
Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,67% στα 52,30 δολ. ανά βαρέλι
Διαφορετική πορεία ακολούθησαν σήμερα(12/12) το Brent και το αμερικανικό αργό, καθώς το μεν πρώτο σημείωσε έστω και ήπια κέρδη, ενώ το WTI ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση πτωτικά. 
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2019 για το Brent είχε άνοδο της τάξεως του +0,15% στα 60,29 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2019 για το αμερικανικό αργό υποχώρησε 0,15% στα 51,57 δολ. ανά βαρέλι.

Οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, αναφορικά με την επίλυση των εμπορικών εντάσεων με την Κίνα έδωσαν ώθηση στις τιμές του «μαύρου χρυσού», ενώ οι διακοπές στις εξαγωγές πετρελαίου της Λιβύης αναφέρθηκε επίσης ως παράγοντας που ενίσχυσε τις τιμές.
Ωστόσο, οι αναλυτές εμφανίζονται προβληματισμένοι σχετικά με την πιθανή επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας για το 2019, με την Economist Intelligence Unit να αναφέρει ότι «η παγκόσμια οικονομία αναμένεται να σημειώσει επιβράδυνση το 2019-2020, καθώς τα αυξανόμενα επιτόκια και ο πληθωρισμός αρχίζουν να περιορίζουν στις μεγάλες οικονομίες, ενώ η αβεβαιότητα αποδυναμώνει τα θεμελιώδη στις αναδυόμενες αγορές».

Από την πλευρά του, ο Fereidun Fesharaki της ενεργειακής συμβουλευτικής FGE τόνισε ότι οι περικοπές του ΟΠΕΚ δε θα είναι αρκετές ώστε «να μειώσουν τα αποθέμετα στην περίοδο των τριών μηνών μέχρι το τέλος του πρώτο τριμήνου του 2019».
Παράλληλα, σύμφωνα με την FGE, οι τιμές του πετρελαίου είναι «πιθανό να κινηθούν στο εύρος των 55 με 60 δολ. ανά βαρέλι για το Brent, με το αμερικανικό αργό να βρίσκεται περί τα 5 με 10 δολ. ανά βαρέλι χαμηλότερα σε σχέση με αυτό».

Πτώση για τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ

Πτώση, για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, κατέγραψαν τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (12/12/2018) η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).
Ειδικότερα, τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 1,2 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 7 Δεκεμβρίου 2018, έναντι των προβλέψεων των αναλυτών για μια μεγαλύτερη μείωση κατά 3 εκατ. βαρέλια.
Χθες, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου είχε ανακοινώσει μια μείωση των αποθεμάτων κατά 10,2 εκατ. βαρέλια.
Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 2,1 εκατ. βαρέλια, σε σχέση με τις προβλέψεις των αναλυτών για μια αύξηση κατά 2,5 εκατ. βαρέλια, ενώ τα αποθέματα προϊόντων διύλισης, που περιλαμβάνουν το diesel και το πετρέλαιο θέρμανσης, υποχώρησαν κατά 1,5 εκατ. βαρέλια, σε σχέση με τις προβλέψεις για μια αύξηση κατά 1,8 εκατ. βαρέλια.
Οι καθαρές εισαγωγές των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,1 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης