Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Θα παρενέβαινα στην υπόθεση Huawei εάν αυτό διασφάλιζε εμπορική συμφωνία με την Κίνα

tags :
Trump: Θα παρενέβαινα στην υπόθεση Huawei εάν αυτό διασφάλιζε εμπορική συμφωνία με την Κίνα
Στήριξη Trump στον Σαουδάραβα πρίγκηπα για την δολοφονία Khashoggi
Την θέση ότι θα παρενέβαινε στο υπουργείο Δικαιοσύνης για την υπόθεση της σύλληψης της Meng Wanzhou διευθύνουσας συμβούλου και κόρης του ιδρυτή του τηλεπικοινωνιακού κινεζικού κολοσσού Huawei εάν αυτό θα μπορούσε να διασφαλίσει την επίτευξη μιας εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα διατύπωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump.
«Εάν πιστεύω ότι είναι καλό για την χώρα, εάν νομίζω ότι θα είναι καλό για αυτό που σίγουρα θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη εμπορική συμφωνία που έγινε ποτέ – κάτι που είναι πολύ σημαντικό – ότι θα είναι καλό για την εθνική ασφάλεια – σίγουρα θα παρενέβαινα εάν θεωρούσα ότι ήταν απαραίτητο» είπε σε συνέντευξη του στο Reuters ο Trump.
Ο Trump εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα μπορέσει να υπάρξει μια εμπορική συμφωνία με τον Κινέζο ομόλογο του Xi Jinping, αν και υποστήριξε πως δεν έχει μιλήσει μαζί του για την υπόθεση της Huawei.
Σημειώνεται ότι η Meng Wanzhou συνελήφθη από τις καναδικές Αρχές βάσει εντάλματος σύλληψης από τις ΗΠΑ για παραβίαση των κυρώσεων κατά του Ιράν.
Όσον αφορά την άλλη μεγάλη υπόθεση, αυτή της δολοφονίας του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Jamal Khashoggi, ο Trump υποστήριξε ότι στέκεται δίπλα στον Σαουδάραβα πρίγκηπα, είπε ότι η Σαουδική Αραβία είναι σύμμαχος των ΗΠΑ, τόνισε ότι ο πρίγκηπας αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε ανάμειξη του, αν και αρνήθηκε να σχολιάσει εάν πιστεύει πως ο πρίγκηπας είναι συνένοχος στον φόνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης