Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Απαράδεκτος ο συσχετισμός του Μητσοτάκη για μη περικοπή των συντάξεων με τη Συμφωνία των Πρεσπών

Κατρούγκαλος: Απαράδεκτος ο συσχετισμός του Μητσοτάκη για μη περικοπή των συντάξεων με τη Συμφωνία των Πρεσπών
Η ΝΔ επιχειρεί να συκοφαντήσει την κυβέρνηση για ένα θέμα που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα είπε ο κ.Κατρούγκαλος
Την θέση ότι είναι εντελώς απαράδεκτος ο συσχετισμός περί της μη περικοπής των συντάξεων και της Συμφωνίας των Πρεσπών, στον οποίο προχώρησε χθες από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος.
«Η ΝΔ επιχειρεί να συκοφαντήσει την κυβέρνηση για ένα θέμα  το οποίο ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.
Αυτό που έγινε στο θέμα των συντάξεων είναι ότι οι Ευρωπαίοι αντιλήφθηκαν ότι δεν ήταν αναγκαία η περικοπή εφόσον είχαν επιτευχθεί οι δημοσιονομικοί στόχοι»  υποστήριξε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Κατρούγκαλος, ο οποίος αναφέρθηκε και στο θέμα που έχει ανακύψει στην Αλβανία με τις περιουσίες των Ελλήνων ομογενών.
Ο κ Κατρούγκαλος κάλεσε την αλβανική κυβέρνηση εφόσον θέλει να αποχωρήσει στην ευρωπαϊκή της πορεία να σέβεται τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας και τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις.
Κάλεσε δε την αλβανική κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφαση για την απαλλοτρίωση των περιουσιών των Ελλήνων στη Χειμάρα και να επανεξετάσει το νόμο μεριμνώντας ώστε να αποδοθούν άμεσα τίτλοι ιδιοκτησίας σε όλους τους νόμιμους ιδιοκτήτες.
Ο κ.Κατρούγκαλος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν θα μείνει μόνο στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών αλλά θα προχωρήσει και σε άλλες κινήσεις για αυτό το θέμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης