Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ν. Κορέα: Πιθανή η επίσκεψη του Kim Jong Un στη Σεούλ στις αρχές του επόμενου έτους

Ν. Κορέα: Πιθανή η επίσκεψη του Kim Jong Un στη Σεούλ στις αρχές του επόμενου έτους
Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό προεδρικό γραφείο, η Σεούλ είναι «ανοιχτή» στο ενδεχόμενο επίσκεης του Kim Jong Un στις αρχές του επόμενου έτους
Στο γεγονός ότι η επίσκεψη του Βορειοκορεάτη ηγέτη είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί κατά το τρέχον έτος, αναφέρθηκε σήμερα (12/12) το προεδρικό γραφείο της Νότιας Κορέας, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές αναφορές που είχε πραγματοποιήσει τις προηγούμενες ημέρες ο τηλεοπτικός σταθμός YTN.
Ειδικότερα, το προεδρικό γραγείο της Νότιας Κορέας ανέφερε ότι «εκτιμούμε ότι θα ήταν δύσκολο για τον πρόεδρο Kim να επισκεφθεί τη Σεούλ κατά το τρέχον έτος».
Παράλληλα, η πλευρά της Σεούλ τόνισε ότι «είμαστε επίσης ανοιχτοί στο ενδεχόεμνο επίσκεψης κατά τις αρχές του επόμενου έτους», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «δεν ξέρουμε τι θα συμβεί».
Σημειώνεται ότι νωρίτερα εντός του μήνα, ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος, Moon Jae In, επεσήμανε ότι η επίσκεψη του Kim Jong Un θα βοηθούσε σημαντικά τις σχέσεις ανάμεσα σε Βόρεια Κορέα και ΗΠΑ, ενώ θα συμβάλει σημαντικά στην αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.
Αν και η πλευρά της Σεούλ ανέφερε αρχικά ότι θα ήταν πιθανή η επίσκεψη μέσα στο 2018, το προεδρικό ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρξε πρόοδος στα σχέδια της συνάντησης.
Η παρπάνω είδηση έρχεται σε μία χρονική περίδοο κατά την οποία οι αξιωματούχοι των δύο χωρών πραγματοποιούν επιθεωρήσεις στα σύνορα, προκειμένου να ελέγξουν τις κατεδαφίσεις των θέσεων φρουρών και των εξοπλιστικών μηχανημάτων που υπήρχαν στην περιοχή τα προηγούμενα χρόνια.
«Η ομάδα επαλήθευσης έφερε εξοπλισμό για να δει εάν υπήρχαν υπόγειες σήρραγες», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Moon Jae In, Kim Eui-kyeom, διευκρινίζοντας ότι η πλευρά της Βόρειας Κορέας, «δεν τους σταμάτησε, ούτε εξέφρασε δυσφορία, αλλά συνεργάστηκε ενεργά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης