Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλός αξιωματούχος: Στο 2% ο στόχος για το έλλειμμα 2019 στον αναθεωρημένο προϋπολογισμό

tags :
Ιταλός αξιωματούχος: Στο 2% ο στόχος για το έλλειμμα 2019 στον αναθεωρημένο προϋπολογισμό
Στο 2% θα αναθεωρηθεί ο στόχος για το έλλειμμα το 2019 στον αναθεωρημένο προϋπολογισμό της Ιταλίας, τον οποίο θα παρουσιάσει ο πρωθυπορυγός Giuseppe Conte στον πρόεδρο της Κομισιόν, Jean Claude Juncker, σύμφωνα με Ιταλό αξιωματούχο.
Όπως μετέδιδε νωρίτερα το bankingnews.gr, o Conte θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Jean – Claude Juncker και σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες η συζήτηση μεταξύ τους δεν θα είναι ιδιαίτερα εύκολη.
Η ιταλική κυβέρνηση και κυρίως οι δύο αντιπρόεδροί της, Matteo Salvini και Luigi Di Maio έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα δεχθούν μείωση του στόχου για το έλλειμμα κάτω από το 2,2% του ΑΕΠ (από 2,4% που ήταν στο αρχικό σχέδιο προϋπολογισμού για το 2019), ενώ η Κομισιόν ζητά έλλειμμα όχι υψηλότερο από το 2% του ΑΕΠ.
Η «διαφορά» δεν είναι διόλου αμελητέα, καθώς υπολογίζεται στα τρία με τέσσερα δισ. ευρώ, τα οποία η ιταλική κυβέρνηση θα πρέπει να «κόψει» κυρίως από μέτρα στήριξης των ασθενέστερων τάξεων, τα οποία, μάλιστα, έχει ήδη ανακοινώσει.
Πάντως σε σημερινό της δημοσίευμα η ιταλική εφημερίδα Il Messaggero αναφέρει πως ο Conte θα παρουσιάσει μια πρόταση για έλλειμμα 2,05% με 2,08% σε μια προσπάθεια να ικανοποιήσει τόσο τις απαιτήσεις των Salvini - Di Maio όσο και της Κομισιόν (αν και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει έλλειμμα κάτω από το 2%) ενώ η La Repubblica αφού υποστηρίζει πως ο Ιταλός πρωθυπουργός πηγαίνει με έλλειμμα 2,1% στη συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν, προβλέπει βέβαιη ήττα του Conte, ένταση της κρίσης στο εσωτερικό της κυβέρνησης και προκήρυξη από τον Salvini πρόωρων εκλογών τον προσεχή Μάρτιο.
Πάντως ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Matteo Salvini, διέψευσε τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών τον ερχόμενο Μάρτιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης