Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος 0,9% για την στερλίνα εν όψει της ψηφοφορίας για την πρόταση μομφής κατά της May - Στο 1,26 δολ.

Άνοδος 0,9% για την στερλίνα εν όψει της ψηφοφορίας για την πρόταση μομφής κατά της May - Στο 1,26 δολ.
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Theresa May, δείχνει ότι έχει εξασφαλίσει την στήριξη 158 βουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος
Σημαντική άνοδο καταγράφει σήμερα (12/12/2018) η στερλίνα, εν μέσω πληροφοριών ότι η πρωθυπουργός της Βρετανίας Theresa May, έχει εξασφαλίσει την στήριξη 158 βουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος, εν όψει της ψηφοφορίας για την πρόταση μομφής σε βάρος της για την ηγεσία του κόμματός της.
Ο Graham Brady, πρόεδρος της επιτροπής 1922 του Συντηρητικού Κόμματος, δήλωσε ότι χθες Τρίτη συγκεντρώθηκε το ποσοστό 15% της κοινοβουλευτικής ομάδας του Συντηρητικού Κόμματος που απαιτείτο για την ενεργοποίηση της διαδικασίας της πρότασης μομφής.
Η σχετική ψηφοφορία θα διεξαχθεί σήμερα το βράδυ.
Ωστόσο, 158 βουλευτές έχουν δηλώσει ανοιχτά ότι στηρίζουν την πρωθυπουργό, η οποία, ωστόσο, δεν αποκλείεται να δεσμευθεί ότι θα αποχωρήσει από την ηγεσία των Τόρις πριν τις εκλογές, προκειμένου να κερδίσει την ψήφο εμπιστοσύνης.
Περί τις 15:30, η στερλίνα σημειώνει άνοδο 0,9% έναντι του δολαρίου στο 1,26 δολ., ανακάμπτοντας από τα χαμηλά 20 μηνών που «άγγιξε» χθες.


Την ίδια ώρα, το ευρώ υποχωρεί κατά 0,5% έναντι της στερλίνας, στις 90,15 πένες.
Σημαντική άνοδο 1,2% καταγράφει το χρηματιστήριο του Λονδίνου, με τον δείκτη FTSE 100 να διαμορφώνεται στις 6.890 μονάδες. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης