Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρή άνοδος στη Wall Street εν μέσω αισιοδοξίας για μια εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας

tags :
Ισχυρή άνοδος στη Wall Street εν μέσω αισιοδοξίας για μια εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας
Τα στοιχεία για τον αμερικανικό πληθωρισμό ενίσχυσαν τις προσδοκίες για μια λιγότερο «επιθετική» νομισματική σύσφιξη από τη Federal Reserve το 2019
Με ισχυρά κέρδη άνοιξε σήμερα (12/12/2018) η Wall Street, εν μέσω της αισιοδοξίας γύρω από τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Κίνας, αλλά και στον απόηχο των στοιχείων για τον αμερικανικό πληθωρισμό, που ενίσχυσαν τις προσδοκίες για μια λιγότερο «επιθετική» νομισματική σύσφιξη από τη Federal Reserve το 2019.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 1,3% στις 24.676 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,3% στις 2.669 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 1,3% υψηλότερα, στις 7.122 μονάδες.


Ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι υπάρχουν καλές πιθανότητες για την επίτευξη μιας εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα.
Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ακόμη ότι οι συζητήσεις ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και το Πεκίνο συνεχίζονται, ενώ επιβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να αυξήσει τους δασμούς στις εισαγωγές κινεζικών αγαθών μέχρις ότου είναι σίγουρος για μια συνολική εμπορική συμφωνία.
Ο Trump διατύπωσε, παράλληλα, τη θέση ότι θα παρενέβαινε στο υπουργείο Δικαιοσύνης για την υπόθεση της σύλληψης της Meng Wanzhou, οικονομικής διευθύντριας και κόρης του ιδρυτή του τηλεπικοινωνιακού κινεζικού κολοσσού Huawei, εάν αυτό θα μπορούσε να διασφαλίσει την επίτευξη μιας εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα.
Οι μετοχές των Caterpillar και Boeing -εταιρειών «ευαίσθητων» σε θέματα εμπορίου λόγω της μεγάλης τους έκθεσης στο εξωτερικό- σημειώνουν άνοδο 2,3% και 1,4% αντίστοιχα.
Σημαντικά κέρδη καταγράφουν και οι μετοχές των αμερικανικών αυτοκινητοβιομηχανιών, με τις General Motors, Ford Motor και Fiat Chrysler να ενισχύονται κατά 2,2%, 0,8% και 3,1% αντίστοιχα.
Παράλληλα, θετικά το επενδυτικό κλίμα επηρέασε δημοσίευμα της «Wall Street Journal» που ανέφερε ότι η Κίνα επεξεργάζεται σχέδια αύξησης της πρόσβασης σε ξένες εταιρείες.
Την ίδια ώρα, σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ παρέμειναν αμετάβλητες τον Νοέμβριο του 2018 -η πιο αδύναμη ανάγνωση σε οκτώ μήνες- σε αντιστοιχία με τις προβλέψεις των οικονομολόγων και έναντι αύξησης 0,3% του Οκτωβρίου.
Στους 12 μήνες έως τον Νοέμβριο, ο CPI αυξήθηκε κατά 2,2%, σημειώνοντας επιβράδυνση σε σχέση με την αύξηση 2,5% του Οκτωβρίου.
Εξαιρουμένων των ευμετάβλητων τιμών της ενέργειας και των τροφίμων, ο δομικός CPI αυξήθηκε κατά 0,2%, όσο και τον Οκτώβριο, επίσης σε αντιστοιχία με τις προβλέψεις των οικονομολόγων, ενώ σε ετήσια βάση σημείωσε αύξηση 2,2%, έναντι αύξησης 2,1% του προηγούμενου μήνα.
Τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσε να προβεί σε λιγότερες αυξήσεις των επιτοκίων από ό,τι έχει εκτιμηθεί μέχρι στιγμής εντός του 2019.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης