Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ολοκληρώθηκε η αναδιάρθρωση της Famar ύψους 174 εκατ. με νέα επένδυση από την Pillarstone

tags :
Ολοκληρώθηκε η αναδιάρθρωση της Famar ύψους 174 εκατ. με νέα επένδυση από την Pillarstone
Αλλάζει χέρια η Famar με αναδιάρθρωση χρέους
 Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία Famar ολοκλήρωσε μία αναδιάρθρωση του χρέους της, ύψους 174 εκατ. ευρώ, και διασφάλισε νέα χρήματα από την Pillarstone για την ενίσχυση της κεφαλαιακής θέσης της.
Ο όμιλος Famar ανακοίνωσε την επιτυχή ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης, ανακεφαλαιοποίησης και ενδυνάμωσης της κεφαλαιακής του δομής.
«Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης, προβλέπεται η μείωση των υπαρχόντων οικονομικών υποχρεώσεων της Famar από 234 εκατ. ευρώ σε 118 εκατ. ευρώ και η επέκταση του χρόνου αποπληρωμής κατά έξι χρόνια. Επιπλέον η Pillarstone δεσμεύεται για την παροχή νέων κεφαλαίων της τάξεως των 57.6 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση του μακροχρόνιου αναπτυξιακού πλάνου της Famar και την εξυπηρέτηση των αναγκών της εταιρείας για κεφάλαιο κίνησης», αναφέρει η ανακοίνωση.
Η ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης οδηγεί στην αλλαγή ελέγχου του ομίλου Famar, καθώς οι ελληνικές τράπεζες θα αντικατασταθούν ως μέτοχοι από μια θυγατρική εταιρεία της Pillarstone Europe LLP.
«Μια νέα επένδυση περίπου 58 εκατ. ευρώ στη Famar θα γίνει από την KKR μέσω της Pillarstone», δήλωσε ο CEO John Davison στο Reuters.
«Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες στηρίζουν την Pillarstone στην αναδιάρθρωση της εταιρείας και την αντιστροφή της πορείας», είπε.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Pillarstone θα γίνει βασικός μέτοχος της Famar και οι ελληνικές τράπεζες θα διατηρήσουν το 39%, για να επωφεληθούν από τη δυνητική μελλοντική ανάπτυξη, σημειώνει ο J. Davison. «Στην Ελλάδα, η Notos Com και η Famar ήταν στο επίκεντρο της προσοχής μας. Εγινε πολλή δουλειά τους τελευταίους 18 μήνες, με νέο μάνατζμεντ και νέο σχέδιο για τη Famar», συμπληρώνει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Ο Όμιλος Famar ("Famar”), κορυφαία εταιρεία παροχής υπηρεσιών παραγωγής και ανάπτυξης στο φαρμακευτικό κλάδο και τον κλάδο των καλλυντικών στην Ευρώπη, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επιτυχή ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης, ανακεφαλαιοποίησης και ενδυνάμωσης της κεφαλαιακής της δομής
Η αναδιάρθρωση αυτή, η οποία έρχεται ως επιστέγασμα της σημαντικής προόδου που σημείωσε η Famar σε συνέχεια της υπαγωγής της στην πλατφόρμα της Pillarstone τον Μάρτιο του 2017, παρέχει περαιτέρω σταθερότητα και μακροχρόνια οικονομική ασφάλεια στον Όμιλο.
Αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για την Famar, της οποίας η έμπειρη διοικητική ομάδα κατόρθωσε να πραγματοποιήσει κρίσιμες βελτιώσεις που αφορούν στον τρόπο διακυβέρνησης, και σε αυτό το πλαίσιο σχεδίασε ένα συμπαγές μακροπρόθεσμο επιχειρηματικό σχέδιο αποσκοπώντας στην τόνωση της διεθνούς παρουσίας της εταιρείας στις αγορές της Ευρώπης και της Β. Αμερικής.
Παράλληλα ο Όμιλος προχώρησε σε σημαντικές επενδύσεις για την βελτίωση των λειτουργιών συσκευασίας καθώς και των δομών πληροφοριακών συστημάτων με βάση τα διεθνή πρότυπα σειριοποίησης.
Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης, προβλέπεται η μείωση των υπαρχόντων οικονομικών υποχρεώσεων της Famar από 234 εκατ. ευρώ σε 118 εκατ. ευρώ, και η επέκταση του χρόνου αποπληρωμής κατά έξι χρόνια. Επιπλέον η Pillarstone δεσμεύεται για την παροχή νέων κεφαλαίων της τάξεως των 57.6 εκατ. ευρώ για την χρηματοδότηση του μακροχρόνιου αναπτυξιακού πλάνου της Famar, και την εξυπηρέτηση των αναγκών της εταιρείες για κεφάλαιο κίνησης.
Η πλατφόρμα της Pillarstone αποτελεί εξειδικευμένη λύση η οποία αποσκοπεί στο να υποστηρίξει τις τράπεζες να διαχειριστούν τα μη-εξυπηρετούμενα ανοίγματά τους, επενδύοντας μακροπρόθεσμα κεφάλαια και τεχνικές γνώσεις με στόχο να βοηθηθούν συμβαλλόμενες επιχειρήσεις, να ορθοποδήσουν και να ευδοκιμήσουν εκ νέου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης