Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Ράλι» για τη μετοχή της Tencent Music, στο ντεμπούτο της στη Wall Street

«Ράλι» για τη μετοχή της Tencent Music, στο ντεμπούτο της στη Wall Street
«Ράλι» για τη μετοχή της Tencent Music
Άνοδος της τάξεως του 13% -περί τις 19:00- καταγράφει η μετοχή της Tencent Music Entertainment (αποτιμάται μεταξύ 29 και 31 δισεκ. δολαρίων) κατά τη διάρκεια της παρθενικής της συνεδρίασης στις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης (στο New York Stock Exchange), έχοντας ξεκινήσει εκκινήσει από τα 14,1 δολάρια -με το διακριτικό «TME».
Η θυγατρική της μεγαλύτερης κινεζικής εταιρείας, Tencent Holdings, άντλησε 1,1 δισεκ. δολάρια κατά την αρχική δημόσια προσφορά (Initial Public Offering, IPO), με την τιμή της κάθε μετοχής να ανέρχεται σε 13 δολάρια.
Να σημειωθεί πως η εταιρεία έκανε λόγο αρχικά για τιμή μεταξύ 13 και δολαρίων.
Η μεγάλη ανταγωνίστρια της Tencent Music, η σουηδική Spotify, πραγματοποίησε το ντεμπούτο της στη Wall Street την 3η Απριλίου, νωρίτερα μέσα στο έτος.

Σε ό,τι αφορά στην Tencent Holding, υπενθυμίζεται πως τα καθαρά κέρδη κατέγραψαν αύξηση της τάξεως του 30% το τρίτο τρίμηνο του 2018, με το ποσό να διαμορφώνεται σε 23,3 δισεκ. γουάν (περίπου 3,4 δισεκ. δολάρια ΗΠΑ), με ώθηση από τα έσοδα διαφημίσεων στο διαδίκτυο.
Η κολοσσιαία κινεζική εταιρεία, η οποία ξεχωρίζει μεταξύ άλλων στην βιομηχανία του gaming, παρουσίασε έσοδα ύψους 80,6 δισεκ. γουάν για την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου 2018, ποσό κατά 24% αυξημένο σε ετήσια σύγκριση.
Συγκεκριμένα, τα έσοδα από τις διαφημίσεις εκτοξεύθηκαν κατά 47%, ενώ τα έσοδα από τα κοινωνικά δίκτυα κατέγραψαν ακόμη υψηλότερη αύξηση, ήτοι 61%.
Σε ό,τι αφορά τα videogames, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά μόλις 7%, εξαιτίας των αυστηρών κανονιστικών ρυθμίσεων για τα παιχνίδια των εταιρειών που έχει εξαγοράσει η Tencent.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης