Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Η συμβουλευτική εταιρεία Eunomia Research & Consulting προέβη στην ίδρυση θυγατρικής για την ΝΑ Ευρώπη με έδρα την Αθήνα

tags :
Η συμβουλευτική εταιρεία Eunomia Research & Consulting προέβη στην ίδρυση θυγατρικής για την ΝΑ Ευρώπη με έδρα την Αθήνα
Η συμβουλευτική εταιρεία Eunomia Research & Consulting προέβη στην ίδρυση θυγατρικής για την ΝΑ Ευρώπη με έδρα την Αθήνα
Η διεθνής συμβουλευτική εταιρεία για περιβαλλοντικά ζητήματα, Eunomia Research & Consulting Ltd, αποφάσισε να ιδρύσει θυγατρική εταιρεία στην Αθήνα, με στόχο να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση για τις υπηρεσίες της στην Ευρώπη και να στηρίξει τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στην προσπάθεια τους να μεγιστοποιήσουν το όφελος στην υιοθέτηση μοντέλου της κυκλικής οικονομίας.
Η Eunomia Research & Consulting Ltd παρέχει μια ευρεία γκάμα περιβαλλοντικών συμβουλευτικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας για λογαριασμό δημόσιων ή ιδιωτικών φορέων, όπως ενδεικτικά: η εκτίμηση των ευρωπαϊκών πολιτικών σε θέματα κυκλικής οικονομίας για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η αναθεώρηση των διευρυμένων καθεστώτων ευθύνης του παραγωγού σε ολόκληρη την Ευρώπη και τέλος η ανάλυση των επενδυτικών ευκαιριών στην αγορά διαχείρισης απορριμάτων και στις υποδομές ανακύκλωσης για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.
H Eunomia, που ιδρύθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2001, ξεκίνησε αρχικά παρέχοντας εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες διαχείρισης απορριμάτων και ανακύκλωσης στο Ηνωμένο Βασιλείο και στη συνέχεια αναπτύχθηκε με ταχείς ρυθμούς σε όλη την Ευρώπη ως αποτέλεσμα της αυξανόμενης ζήτησης για τις εξειδικευμένες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες της.
Το φάσμα των δραστηριοτήτων της εταιρείας περιλαμβάνει πλέον την στήριξη για μείωση των αέριων ρύπων, την εκτίμηση φυσικού κεφαλαίου και την αξιολόγηση ενέργειας χαμηλών εκπομπών άνθρακα, τα οποία έχουν πανευρωπαϊκή σημασία. Η ίδρυση ενός γραφείου στην Αθήνα θα επιτρέψει στη συμβουλευτική εταιρεία να παρέχει άμεση στήριξη στους δημόσιους και ιδιωτικούς τομείς της χώρας για τη διαμόρφωση της περιβαλλοντικής τους πολιτικής καθώς και για την παροχή τεχνικής βοήθειας και κατάρτισης στον τομέα της κυκλικής οικονομίας, της διαχείρισης των απορριμάτων και της αποδοτικότητας των πόρων.
Το νέο γραφείο στην Αθήνα θα διευθύνει η Χαρά Ξηρού, η οποία την τελευταία δεκαετία εκπροσωπούσε την Eunomia στις Βρυξέλλες.
Ο Joe Papineschi, ένας εκ των εκτελεστικών διευθυντών της εταιρείας, θα μετακομίσει αντίστοιχα στις Βρυξέλλες, ώστε να συνεχίσει το έργο της Χαράς Ξηρού και να συντονίσει την ανάπτυξη της εταιρείας σε όλη την Ευρώπη.
Ο CEO και ιδρυτής της Εunomia, Dr Dominic Hogg, δήλωσε: Διαπιστώσαμε μια αυξανόμενη ζήτηση για τις υπηρεσίες μας στην Ευρώπη, με πολλές χώρες και εταιρείες να αναζητούν τρόπους για να αντιμετωπίσουν περιβαλλοντικές προκλήσεις και στόχους: είτε πρόκειται για τους στόχους ανακύκλωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας, είτε για τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης που έχουν τεθεί από τα Ηνωμένα Έθνη.
Η Χαρά Ξηρού, διευθύντρια του γραφείου της Αθήνας, δήλωσε:“Είναι πραγματικά ενδιαφέρουσα εποχή για όσες και όσους ασχολούμαστε με τη διαχείρηση απορριμάτων, ανακύκλωσης και ανανεώσιμων πηγών στην Ευρώπη και ανυπομονώ να συνδράμω την Ελλάδα και ευρύτερα τη Νότια Ευρώπη, ώστε να διαχειριστούν σημαντικά ζητήματα όπως τα πλαστικά στην θάλασσα, ένα περιβαλλοντικό ζήτημα που χρήζει επείγουσας αντιμετώπισης. Επιθυμώ πολύ να μεταφέρω τις γνωστικές και τεχνικές δεξιότητες της Eunomia στην Νότια Ευρώπη και να συνεισφέρω στην ανάκτηση της επενδυτικής εμπιστοσύνης και την ανάπτυξη της χώρας μου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης