Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ποινή φυλάκισης τριών ετών στον πρώην δικηγόρο του Trump, Michael Cohen

ΗΠΑ: Ποινή φυλάκισης τριών ετών στον πρώην δικηγόρο του Trump, Michael Cohen
Σε τρία χρόνια ποινή φυλάκισης καταδικάστηκε ο Michael Cohen, ο πρώην δικηγόρος του Trump
Σε τρία χρόνια ποινή φυλάκισης καταδικάστηκε σήμερα (12/12/2018) ο Michael Cohen, ο πρώην δικηγόρος του Αμερικανού προέδρου, για τον ρόλο του στην πληρωμή για εξαγορά της σιωπής δύο γυναικών ώστε να βοηθήσει τον Donald Trump να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του 2016, καθώς και για τα ψέματα που είπε στο Κογκρέσο για τις συζητήσεις που είχε σχετικά με την κατασκευή ενός ουρανοξύστη του Οργανισμού Trump στη Μόσχα.
Πριν την ανακοίνωση της ποινής του, ο Cohen κατηγόρησε ευθέως τον Αμερικανό πρόεδρο, υποστηρίζοντας ότι «κάλυπτε» τις «βρωμιές» του.
Ο δικαστής William Pauley από το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν καταδίκασε τον Cohen σε τρία χρόνια φυλάκισης για τις πληρωμές που παραβιάζουν την νομοθεσία περί χρηματοδότησης προεκλογικής εκστρατείας και σε δύο μήνες για την ψευδή του κατάθεση στο Κογκρέσο.
«Σε πολλές περιπτώσεις, είχα την αίσθηση ότι ήταν καθήκον μου να καλύπτω τις βρωμιές του», τόνισε ο Cohen.
Ο Cohen παραδέχθηκε τον Αύγουστο ότι εξαγόρασε τη σιωπή της πορνοστάρ Stormy Daniels και της πρώην πλεϊμέιτ Karen McDougal, «κατ' απαίτηση του υποψηφίου» του Trump για να αποφευχθεί ο κίνδυνος ο τελευταίος να υποστεί ζημία πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016.
Υπενθυμίζεται ότι ο Cohen ομολόγησε τον Νοέμβριο τις ψευδείς του δηλώσεις στο Κογκρέσο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης