Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Το δημόσιο έλλειμμα θα υπερβεί το όριο του 3% το 2019

Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Το δημόσιο έλλειμμα θα υπερβεί το όριο του 3% το 2019
Το δημόσιο έλλειμμα της Γαλλίας θα υπερβεί το 2019 το όριο του 3% του ΑΕΠ που θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προειδοποίησε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Bruno le Maire
Το δημόσιο έλλειμμα της Γαλλίας θα υπερβεί το 2019 το όριο του 3% του ΑΕΠ που θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προειδοποίησε σήμερα (12/12/2018) ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Bruno le Maire.
O Γάλλος υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ του να ζητηθεί από εταιρείες να βοηθήσουν στη διατήρηση του δημοσιονομικού ελλείμματος σε επίπεδα όσο το δυνατόν πλησιέστερα στο όριο της ΕΕ το 2019.
Ο Le Maire δήλωσε συγκεκριμένα ότι θέλει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διατηρηθεί το δημόσιο έλλειμμα όσο το δυνατόν πιο κοντά στο όριο του 3% του ΑΕΠ, αν και, όπως παραδέχτηκε, αυτό πιθανότατα θα ξεπεραστεί.
«Αυτό μπορεί να γίνει με τη διατήρηση των δημόσιων δαπανών υπό έλεγχο και με (αύξηση) των φορολογικών εσόδων.
Αυτό μπορεί να γίνει ζητώντας συγκεκριμένα από μεγάλες εταιρείες να συνεισφέρουν.
Είμαι υπέρ αυτού», δήλωσε ο Le Maire σε βουλευτές της Γερουσίας.
Χθες, ο Γάλλος υπουργός αρμόδιος για τον Προϋπολογισμό, Gérald Darmanin, είχε ανακοινώσει ότι η γαλλική κυβέρνηση αναμένει ότι το έλλειμμα στον προϋπολογισμό του 2019 θα διαμορφωθεί στο 2,5% του ΑΕΠ, μετά τις παραχωρήσεις του Γάλλου προέδρου, Emmanuel Macron, στους διαδηλωτές των «Κίτρινων Γιλέκων».
Καθώς το συνολικό έλλειμμα πριν το διάγγελμα του Γάλλου προέδρου αναμενόταν στο 2,8%, το νέο υποκείμενο έλλειμμα κινδυνεύει να ωθήσει το συνολικό νούμερο (σ.σ. έλλειμμα προϋπολογισμού και έλλειμμα γενικής κυβέρνησης) προς το 3,4% -υψηλότερα από το όριο του 3% της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης