Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τσακαλώτος: Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη ήταν μια διχαστική ομιλία που δεν έχω ξανακούσει στη ζωή μου

tags :
Τσακαλώτος: Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη ήταν μια διχαστική ομιλία που δεν έχω ξανακούσει στη ζωή μου
Οι παρεμβάσεις Τσίπρα-Μητσοτάκη στη συζήτηση για τη μη περικοπή των συντάξεων, προκάλεσαν την πρώτη αντιπαράθεση που έλαβε χώρα στη συζήτηση του Προϋπολογισμού στη Βουλή.
Οι χθεσινές (11/12) παρεμβάσεις Τσίπρα-Μητσοτάκη στη συζήτηση για τη μη περικοπή των συντάξεων, προκάλεσαν την πρώτη αντιπαράθεση που έλαβε χώρα στη συζήτηση του Προϋπολογισμού απόψε στη Βουλή.
«Η χθεσινή ομιλία του κ. Μητσοτάκη ήταν μια διχαστική ομιλία που όμοια της δεν έχει ξανακούσει», ήταν το σχόλιο του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου αμέσως μετά την ομιλία του γενικού εισηγητή της ΔΗΣΥ, Κώστα Σκανδαλίδη, πως «ήταν αδιανόητη σε ήθος και ύφος η αντιπαράθεση», ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Έχοντας νωπή την εικόνα της χθεσινής αδιανόητης σε ήθος και ύφος αντιπαράθεσης που προσβάλλει τα κοινοβουλευτικά ήθη και μετατρέπει τη Βουλή σε αρένα αγοραίας αντιπαράθεσης, εν μέσω σημαντικών προβλημάτων που βιώνει η χώρα, η Βουλή καλείται σήμερα να συζητήσει στην κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία και να δώσει τη δική της γνώμη για το που θα πάει η χώρα τον επόμενο χρόνο», δήλωσε ο Κώστας Σκανδαλίδης μιλώντας ως γενικός εισηγητής της ΔΗΣΥ στη συζήτηση του Προϋπολογισμού.
«Όντως εχθές γίνανε πράγματα και ομιλίες που δεν τιμούν το πολιτικό μας σύστημα.
Θεωρείτε όμως ότι η δική μας μεριά, είπε κάποιους προδότες που πουλήσανε τη Μακεδονία;
Το θεωρείτε αλήθεια αυτό;
Όλα αυτά που είπατε είναι σοβαρά για το πολιτικό σύστημα και την ευθύνη που έχουν όλες οι πλευρές, εκτός από μια...
Πρέπει να είσαστε νομίζω πιο προσεκτικός», σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε: «Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη ήταν μια διχαστική ομιλία που εγώ δεν έχω ξανακούσει ποτέ στη ζωή μου.
Πραγματικά δεν το περίμενα! Και άρα σωστά να συζητήσουμε τους όρους της πολιτικής διαμάχης αλλά μην τσουβαλιάζουμε ότι όλοι το ίδιο είναι.
Εμείς ποτέ δεν είπαμε χθες ότι υπάρχουν προδότες εδώ. Μάλιστα ο πρωθυπουργός είπε ότι μπορεί να υπάρχουν εύλογοι λόγοι να διαφωνήσει κανείς με τη συμφωνία των Πρεσπών αλλά η κυβέρνηση την υποστηρίζει».
«Δεν ξέρω τι ακριβώς λέξεις χρησιμοποίησε χθες ο κ. πρωθυπουργός.
Ομολογώ, δεν ξέρω τι λέξεις.
Εσείς πιστεύετε ότι σε αυτή την αίθουσα και σε καθημερινή βάση, για τη λέξη γερμανοτσολιάς, προδότης, για την καταγγελία για ανθρώπους υποτελείς που έχουν παραδοθεί σε συμφέροντα, δεν είναι υπεύθυνη και αυτή η κυβέρνηση για τον τρόπο λειτουργίας του διαλόγου που έγινε χθες στη Βουλή;
Είναι μόνο η λέξη που είπε ο κ. Μητσοτάκης;
Ή είναι οι λέξεις που αντάλλαξαν και οι δύο αρχηγοί, ο πρωθυπουργός της χώρας και ο αρχηγός της αξιωματικής αντίπολιτευσης, και μάλιστα βάζοντας τα εθνικά θέματα στην ημερήσια διάταξη, σε ένα πεδίο αντιπαράθεσης που σήμερα η χώρα δεν το χρειάζεται»; απάντησε ο Κώστας Σκανδαλίδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης