Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Δεν επηρεάζουν τις αξιολογήσεις της Γαλλίας οι εξαγγελίες Macron

tags :
S&P: Δεν επηρεάζουν τις αξιολογήσεις της Γαλλίας οι εξαγγελίες Macron
Δεν αναμένεται καθοδική πίεση στις αξιολογήσεις της Γαλλίας από τις εξαγγελίες Macron, υπογραμμίζει η S&P
Οι εξαγγελίες του Προέδρου Emmanuel Macron δεν αναμένεται να ασκήσουν ιδιαίτερη καθοδική πίεση στις αξιολογήσεις της Γαλλίας (ΑΑ, σταθερό outlook), εκτιμά ο αμερικανικός οίκος S&P, υπογραμμίζοντας πως η χώρα διαθέτει τον κατάλληλο «χώρο».
Μόνο μία σοβαρή επιδείνωση των δημοσιονομικών θα επιφέρει υποβάθμιση, σημειώνεται.
Το ίδιο ισχύει τόσο σε περίπτωση αντιστροφής των περικοπών συντάξεων, όσο και του υψηλότερου κόστους δανεισμού για τη χώρα.
Ο οίκος αναμένει η κυβέρνηση να μετριάσει τον αντίκτυπο των εξαγγελιών στον προϋπολογισμό, πραγματοποιώντας περικοπές ή αυξάνοντας τα έσοδα από άλλους τομείς.
Το ποσοστό του δημοσίου χρέους προς το ΑΕΠ ανέρχεται σε σχεδόν 100%, επισημαίνεται.

Τον περασμένο Οκτώβριο, η Standard & Poor’s Global Ratings επιβεβαίωσε τις αξιολογήσεις μακροπρόθεσμης και βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητας της Γαλλίας, σε «ΑΑ» και «Α-1+» αντίστοιχα, προχώρησε, διατηρώντας σταθερές τις προοπτικές (outlook).
Όπως σχολιάζει ο αμερικανικός οίκος, οι σταθερές προοπτικές αντανακλούν την προσδοκία ότι η γαλλική κυβέρνηση θα συνεχίσει να εφαρμόζει το πρόγραμμα οικονομικών, δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, στο πλαίσιο μιας σταθερής οικονομικής ανάπτυξης τα επόμενα δύο χρόνια.
Οι αξιολογήσεις αντανακλούν την πλούσια και διαφοροποιημένη οικονομία της Γαλλίας, καθώς και τη δύναμη των θεσμικών της οργάνων, τα οποία στηρίζουν την πιστοληπτική της ικανότητα.
«Η θεσμική αποτελεσματικότητα αποδεικνύεται από την επιρροή της Γαλλίας στο ιδιαίτερα ενοποιημένο οικονομικό και οικονομικό περιβάλλον της ευρωζώνης.
Πιστεύουμε ότι η οικονομία της Γαλλίας υποστηρίζεται από το άνοιγμά της, την ανθεκτικότητα και το ιδιαίτερα καταρτισμένο και παραγωγικό εργατικό δυναμικό.
Εν μέρει αντισταθμίζοντας αυτά τα πλεονεκτήματα, κατά τη γνώμη μας, είναι οι υψηλές δημόσιες δαπάνες της Γαλλίας, η φορολογική επιβάρυνση και το χρέος της γενικής κυβέρνησης, καθώς και τα συνεχιζόμενα ελλείμματα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών.
Εκτιμούμε επίσης ότι η μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας είναι ένα από τα κλειδιά για την εξάλειψη των δυσκαμψιών στην αγορά εργασίας που περιορίζουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας», σχολιάζεται.
Αναλυτικά, οι οικονομικές προβλέψεις του οίκου για τη γαλλική οικονομία:


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης