Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επιστολή 34 ΜΚΟ σε Αλέξη Τσίπρα για την ανάγκη επείγουσας κλιματικής δράσης

Επιστολή 34 ΜΚΟ σε Αλέξη Τσίπρα για την ανάγκη επείγουσας κλιματικής δράσης
Κοινή επιστολή 34 ΜΚΟ προς τον πρωθυπουργό για την ανάγκη επείγουσας κλιματικής δράσης
Επιστολή με την οποία ζητούν επειγόντως πολιτική παρέμβαση για άμεση στροφή της κλιματικής πολιτικής της Ελλάδας και ευθυγράμμισή της με τις υποδείξεις για συγκράτηση της ανόδου της πλανητικής θερμοκρασίας στον 1,5 βαθμό Κελσίου, παρέδωσαν σήμερα στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εκπρόσωποι συμμαχίας 34 Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.
Όπως σημειώνεται στην επιστολή, «ο σημερινός ενεργειακός και κλιματικός σχεδιασμός της χώρας αποτυγχάνει να συμβάλει στην προστασία της Ελλάδας από τα εφιαλτικότερα σενάρια της επερχόμενης κλιματικής αλλαγής:
Στη σημερινή μορφή του υποστηρίζει σενάρια ανόδου της πλανητικής θερμοκρασίας άνω των 3°C.
Την ίδια ώρα, η επιστημονική επιτροπή του ΟΗΕ έχει απευθύνει την τελευταία δραματική έκκληση προς την ανθρωπότητα για έγκαιρη εγκατάλειψη των ορυκτών καυσίμων και δραματική μείωση των συνολικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου της οικονομίας στο μισό έως το 2030 και εκμηδένισή τους έως το 2050».
Οι 34 φορείς ζητούν την παρέμβαση του κ. Τσίπρα, προκειμένου να ληφθεί η απόφαση που συνάδει με τις υποδείξεις της επιστήμης, ώστε -όπως σημειώνουν- να προστατευτεί τη χώρα και να διασφαλιστεί η ευημερία των κατοίκων της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης