Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποδίδει καρπούς η εμπορική εκεχειρία ΗΠΑ - Κίνας - Το Πεκίνο αγόρασε 500.000 τόνους αμερικανικής σόγιας

tags :
Αποδίδει καρπούς η εμπορική εκεχειρία ΗΠΑ - Κίνας - Το Πεκίνο αγόρασε 500.000 τόνους αμερικανικής σόγιας
Το Πεκίνο αγόρασε 500.000 τόνους αμερικανικής σόγιας
Παρά τις πολυάριθμες παγίδες και τις περιστασιακές συλλήψεις, η εκεχειρία μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ D. Trump και του ομόλογού του της Κίνας Xi Jinping φαίνεται να φέρει καρπούς, ή μάλλον… λαχανικά.
Σύμφωνα με το Reuters, οι κινεζικές κρατικές εταιρείες αγόρασαν τουλάχιστον 500.000 τόνους αμερικανικής σόγιας Τετάρτη (12/12) στις πρώτες μεγάλες αγορές από τότε που συναντήθηκαν οι Trump και Xi στις αρχές Δεκεμβρίου και συμφώνησαν σε κατάπαυση πυρός στον εμπορικό πόλεμο μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.
Ένας χρηματιστής εμπορευμάτων μιλώντας στο πρακτορείο Reuters δήλωσε ότι τουλάχιστον εννέα φορτία αγοράστηκαν.
Σύμφωνα με πληροφορίες κινεζικές κρατικές επιχειρήσεις αγόρασαν τουλάχιστον 12 φορτία σόγιας για αποστολή μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου 2019.
Οι σπόροι σόγιας αναμένεται να μεταφερθούν από τους τερματικούς σταθμούς σιτηρών στον Βορειοδυτικό Ειρηνικό των ΗΠΑ, τον πιο άμεσο δρόμο προς την Ασία.
Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής σόγιας των ΗΠΑ, αλλά δεν αγόρασε σχεδόν τίποτα από τότε που το Πεκίνο επέβαλλε δασμούς στις αποστολές των ΗΠΑ στις 6 Ιουλίου, σε αντίποινα για επιβολή δασμών στα κινεζικά προϊόντα, ωθώντας τις τιμές σόγιας στο ιστορικό χαμηλό.
Ωστόσο, δεδομένου ότι τα χαμηλά επίπεδα τους στα τέλη Σεπτεμβρίου, οι τιμές σόγιας ανέκαμψαν κατά 13% λόγω της αναμονής, η Κίνα θα συνεχίσει τις αγορές, όπως φαίνεται τώρα να κάνει.



www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης