Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Welle: Η τρομοκρατία απαιτεί ευρωπαϊκή απάντηση

Deutsche Welle: Η τρομοκρατία απαιτεί ευρωπαϊκή απάντηση
Στον γερμανικό Τύπο δημοσιεύεται πλήθος σχολίων για την επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Στρασβούργο
Με την επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου ασχολείται ο γερμανικός Τύπος, όπως αναφέρει εκτενές δημοσίευμα στην ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle.
Για την επίθεση που σημειώθηκε σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου η εφημερίδα Frankfurter Rundschau γράφει: «Ο κίνδυνος ενός τρομοκρατικού χτυπήματος μπορεί να περιοριστεί, αλλά δεν μπορεί να εξαλειφθεί.
Τσιμέντο και σίδερα δεν μπορούν να εμποδίσουν κάποιον να αρχίσει απλά να πυροβολεί.
Γι' αυτό και πρέπει να μπουν στο στόχ αστρο μοναχικοί λύκοι όπως ο Άνις Αμρί και ο Σερίφ Σ.
Άνθρωποι δηλαδή που δεν είναι ενταγμένοι στην κοινωνία και οι οποίοι δεν βλέπουν άλλη λύση από το να εκφράσουν την προσωπική τους αποτυχία με ένα ισλαμιστικό μήνυμα.
Το δεύτερο συμπέρασμα που προκύπτει από αυτή την υπόθεση είναι ότι πρέπει να εντατικοποιηθεί η διασυνοριακή μάχη κατά της τρομοκρατίας.
Οι περιπτώσεις του Βερολίνου και του Στρασβούργου υπογραμμίζουν όσο ποτέ άλλοτε την ευρωπαϊκή διάσταση της τρομοκρατίας.
Όλα δείχνουν ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».
Για το ίδιο θέμα η Reutlinger Generalanzeiger: «Άγνωστο παραμένει εάν οι μάταιες αστυνομικές προσπάθειες εντοπισμού του το πρωί της Τρίτης τον ενθάρρυναν για να προβεί στην αιματηρή πράξη το βράδυ.
Το ότι ο δράστης που προφανώς είχε τρομοκρατικό κίνητρο, επέλεξε μια χριστουγεννιάτικη αγορά, καταδεικνύει ενδεχομένως ότι και εδώ στόχος ήταν ο δυτικός και χριστιανικός τρόπος ζωής και πολιτισμός.
Ίσως όμως και όχι.
Διότι όταν καταστραμμένοι τύποι ψάχνουν απλώς λόγο για τις ανούσιες πράξεις τους, τους βρίσκουν».
Η Stuttgarter Zeitung αναφέρει: «Το αντίθετο της ειρήνης είναι η βία και εξίσου καταστροφικός είναι ο φόβος για πιθανή βία.
Πρέπει να αρνηθούμε στους δράστες αυτό το συναίσθημα.
Δεν πρέπει να τους δώσουμε το φόβο μας.
Ο φόβος δεν επιτρέπεται να απλωθεί πάνω μας σαν μια παγερή σφαίρα.
Πρέπει να τον καταπολεμούμε όταν φουντώνει μέσα μας.
Πρέπει να συνεχίσουμε να πηγαίνουμε σε συναυλίες και γήπεδα, να μπαίνουμε στο μετρό και να πηγαίνουμε σε χριστουγεννιάτικες αγορές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης