Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pompeo (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Οι έρευνες για τη δολοφονία του Khashoggi συνεχίζονται

tags :
Pompeo (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Οι έρευνες για τη δολοφονία του Khashoggi συνεχίζονται
Η έρευνα για τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου J. Khashoggi είναι ακόμη σε εξέλιξη
Η έρευνα για τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου J. Khashoggi είναι ακόμη σε εξέλιξη, όμως οι ΗΠΑ θα αποδώσουν ευθύνες σε εκείνους που θα κριθούν ένοχοι, διαμήνυσε σήμερα ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας M. Pompeo, σε συνέντευξή του στο Fox News.
Η δήλωση του Pompeo απηχεί τη στάση που τηρεί ο Αμερικανός πρόεδρος D. Trump για την υπόθεση αυτή, μολονότι η CIA εκτιμά ότι κατά πάσα πιθανότητα η δολοφονία του Khashoggi διατάχθηκε από τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Mohammed bin Salman.
Ο Khashoggi που ζούσε μόνιμα στις ΗΠΑ και αρθρογραφούσε στην Washington Post, δολοφονήθηκε μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου.
Ο Pompeo χαρακτήρισε τη δολοφονία του δημοσιογράφου "τραγικό συμβάν" και "κάτι που δεν εγκρίνει η Αμερική", υπενθυμίζοντας ότι η Ουάσινγκτον έχει επιβάλει κυρώσεις σε 17 Σαουδάραβες που φέρονται ότι είχαν ανάμιξη στην υπόθεση αυτή.
Από την πλευρά της, η Nikki Halley, η απερχόμενη πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, κάλεσε την αμερικανική κυβέρνηση να χαράξει μια νέα πορεία στις σχέσεις της με το Ριάντ.
"Πρέπει να κάνουμε μια σοβαρή, σκληρή συζήτηση με τους Σαουδάραβες, για να τους γνωστοποιήσουμε ότι δεν ανεχόμαστε τέτοια πράγματα και να μην ξαναγίνουν.
Και κατόπιν, πιστεύω ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να συζητήσει το πώς θα συνεχίσουμε από εκεί και πέρα", είπε σε συνέντευξή της στο NBC News.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης