Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι εθνικιστές από το περιθώριο στο πολιτικό επίκεντρο, έρχεται σεισμός στις ευρωεκλογές – Η Ευρώπη χωρίς συστημικό ηγέτη

Οι εθνικιστές από το περιθώριο στο πολιτικό επίκεντρο, έρχεται σεισμός στις ευρωεκλογές – Η Ευρώπη χωρίς συστημικό ηγέτη
Οι εθνικιστές άρχισαν να κατανοούν καλύτερα τι θέλουν οι κοινωνίες.
Η αποτυχία των καλοπερασάκηδων γραφειοκρατών των Βρυξελλών να επιλύσουν τα ακανθώδη προβλήματα της Ευρώπης, η αποτυχία της Merkel στην Γερμανία να ηγηθεί της ενοποίησης και της σύγκλισης των οικονομιών και η πολιτική ελαφρότητα του Macron…θα φέρουν πολιτικό σεισμό στις ευρωεκλογές του Μαΐου 2019 στην Ευρώπη.
Η άνοδος των ακροδεξιών – εθνικιστών δεν είναι ένα φαινόμενο που προέκυψε με παρθενογένεση.
Εκφράζουν την σημασία του έθνους καθώς η Ευρώπη ως ενιαίο σύνολο λαών, οικονομιών, πολιτικών και πολιτισμών…απέτυχε να εκπληρώσει τους στόχους…
Οι Βρυξέλλες από το κέντρο των θεσμικών μεταρρυθμίσεων της Ευρώπης μετεξελίχθηκαν σε καλοπερασάκηδες γραφειοκράτες που λαμβάνουν υπέρογκα ποσά αφορολόγητα, τα παιδιά τους μεταφέρονται σε ιδιωτικά σχολεία τα οποία πληρώνουν οι Βρυξέλλες και διατηρούν τρόπο ζωής και βιοτικό επίπεδο που δεν συναντάται ούτε ακόμη και στην Γερμανία.
Όσοι πηγαίνουν στις Βρυξέλλες καλοπερνούν και όταν καλοπερνάς δεν έχεις διάθεση για αλλαγές, ξεχνάς όλους τους υπόλοιπους και σε ενδιαφέρει η διατήρηση της καλής ζωής.
Έτσι οι Βρυξέλλες από το θεσμικό κέντρο της Ευρώπης μετεξελίχθηκε σε κέντρο ιδιοτελών πολιτικών που παραγνωρίζουν τα προβλήματα των κοινωνιών.
Οι Βρυξέλλες είναι το γραφειοκρατικό κέντρο της Ευρώπης που δεν εκφράζει τους λαούς της Ευρώπης.
Αυτή η αντίληψη επικράτησε στους κόλπους της Αριστεράς αλλά οι Αριστερά από ιδεολογική δαιμονοληψία αποκήρυσσε την Ευρώπη.
Ένα άλλο ρεύμα οι εθνικιστές άρχισαν να κατανοούν καλύτερα τι θέλουν οι κοινωνίες.
Οι κοινωνίες δεν θέλουν άλλη λιτότητα, δεν θέλουν μετανάστες, δεν θέλουν ένα ενιαίο κέντρο αλλά τα έθνη – κράτη να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις θεσμικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται στην Ευρώπη.
Οι εθνικιστές από το περιθώριο της ακροδεξιάς πτέρυγας έχουν ούριο άνεμο στα πανιά τους προς τον δρόμο των ευρωεκλογών.
Είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται ένα μεγάλο ιδεολογικοπολιτικό ρεύμα στην Ευρώπη το οποίο δεν προέρχεται από τα συστημικά κόμματα.
Χάθηκε ο έλεγχος γιατί η Merkel η Καγκελάριος της Γερμανίας βρίσκεται στο πολιτικό της τέλος, ο Macron στην Γαλλία απλά αποδείχθηκε πολύ λίγος όπως οι περισσότεροι Γάλλοι πολιτικοί ενώ η Βρετανία με το Brexit – εάν και όπως γίνει – απέδειξε ότι…ο στόχος των λαών της Ευρώπης δεν είναι η Ενωμένη…Ευρώπη.

Το φαινόμενο Salvini στην Ιταλία

Η Ιταλική κυβέρνηση παρουσίασε την νέα πρόταση της για το δημοσιονομικό έλλειμμα από 2,4% το μείωσε στο 2,04% για να διαπραγματευτεί με την Ευρώπη και ο Juncker ανέφερε ότι αποτελεί καλή βάση διαπραγμάτευσης.
Η Ιταλία περιπαίζει την Ευρώπη…προσέξτε την σημειολογία το 2,4% έλλειμμα γίνεται 2,04%.
Πίσω από όλα αυτά βρίσκεται ο Salvini της Lega η οποία αποτελεί πολιτικό φαινόμενο στην Ιταλία.
Είναι εθνικιστής – πατριώτης και η Lega βρίσκεται στο 33% με 35% ενισχύεται συνεχώς ενώ το Κίνημα 5 Αστέρων με το οποίο συνεργάζεται στην Κυβέρνηση σταδιακά υποχωρεί.
Οι σοσιαλιστές έχουν καταρρεύσει και τα υπόλοιπα κόμματα είναι σκιές του παρελθόντος τους.
Στις ευρωεκλογές του Μαίου 2019 η Lega θα είναι πρώτο κόμμα ο μεγάλος νικητής ακολουθούμενο από το Κίνημα 5 Αστέρων.
Η 3η οικονομία της Ευρώπης θα έχει προτάξει ως απάντηση στα προβλήματα της Ευρώπης τον εθνικισμό.


Το Εθνικό Μέτωπο στην Γαλλία πρώτο κόμμα

Η Le Pen του Εθνικού Μετώπου με βάση τις δημοσκοπήσεις βρίσκεται στην πρώτη θέση στην Γαλλία καθώς οι πολίτες αποδοκιμάζουν τον Macron λόγω της υπόθεσης των Κίτρινων Γιλέκων.
Πλέον το Εθνικό Μέτωπο είναι πρώτο κόμμα με 24% και ακολουθεί με 18% το κόμμα του Macron.
Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η αποτυχία του Macron να διαχειριστεί τα οικονομικά προβλήματα της Γαλλίας έχουν ως αποτέλεσμα να βρίσκεται στην 6η θέση για την θέση του Προέδρου της Γαλλίας και η Le Pen με 27% να μάχεται για την πρώτη θέση.
Η Γαλλία μια δημοκρατική χώρα στρέφεται στην ακροδεξιά.
Οι εύκολοι αφορισμοί δεν εξηγούν το φαινόμενο.
Δοκιμάστηκε και η κεντροαριστερά και απέτυχε στην Γαλλία.



Γερμανία οι εθνικιστές του AfD ήρθαν για να μείνουν…

Η εναλλακτική για την Γερμανία οι γερμανοί ακροδεξιοί εθνικιστές βρίσκονται στην 3η θέση πίσω από τους Πράσινους και το CDU της Merkel αλλά ένα είναι βέβαιο ότι στις ευρωεκλογές θα αποδειχθούν τουλάχιστον η 3η εκλογική δύναμη της Γερμανίας.
Από το πολιτικό πουθενά πριν λίγα χρόνια στο πολιτικό προσκήνιο της Γερμανίας και βεβαίως λόγω οικονομικής ανισότητας μεταξύ δυτικής και ανατολικής Γερμανίας και μεταναστών.


Η μεγάλη έκπληξη στην Ισπανία η ακροδεξιά από 0% στο 7% με 9%

Ακόμη και στην Ισπανία όπου η εθνικιστική ακροδεξιά ήταν στο μηδέν πριν λίγα χρόνια σήμερα βρίσκεται στο 7% με 9%.
Η χώρα όπου κυβέρνησε δικτατορικά ο Φράγκο…δίνει βήμα στους εθνικιστές κυρίως γιατί και στην Ισπανία οι ακραίες ανισότητες δεν έχουν επιλυθεί.
Ο κόσμος πλέον δεν αντιμετωπίζει την πολιτική με τις παρωπίδες του χθες αλλά με τις ανάγκες του σήμερα.


Ουγγαρία, Σουηδία, Ολλανδία οι εθνικιστές έχουν ισχυροποιηθεί

Χώρες όπως η Σουηδία, Ολλανδία και ειδικά στην Ουγγαρία οι εθνικιστές είναι σημείο πολιτικής αναφοράς και αυτό επίσης αποδεικνύει πως όλη η Ευρώπη έχει αλλάξει.
Οι πολιτικές ταμπέλες αριστερός ίσον δημοκράτης και ακροδεξιός ίσον φασίστας αποτελεί μια πολιτική ανοησία ένα παραπλανητικό ιδεολόγημα το οποίο πλέον δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα.
Οι πολίτες θέλουν πίσω τις πατρίδες τους και αυτό θα είναι το μήνυμα των ευρωεκλογών.
Πρώτα η πατρίδα και μετά η Ευρώπη αυτό θα είναι το μήνυμα των ευρωεκλογών.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης