Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Γιατί το ΛΕΠΕΤΕ έχει ημερομηνία λήξεως – Πρόκειται για ένα χρεοκοπημένο επικουρικό ταμείο που ζημιώνει την Εθνική

Γιατί το ΛΕΠΕΤΕ έχει ημερομηνία λήξεως – Πρόκειται για ένα χρεοκοπημένο επικουρικό ταμείο που ζημιώνει την Εθνική
Η λύση που εξετάζετε αντιμετωπίζει με πολύ δίκαιο τρόπο τους συνταξιούχους και αποτελεί μια πολύ καλή βάση για να υπάρξει ένας συμβιβασμός που θα ωφελήσει όλες τις πλευρές.
Οι συνταξιούχοι της Εθνικής τράπεζας «κατέλαβαν» προφανώς για συμβολικούς λόγους το κατάστημα 103 στο κέντρο της Αθήνας θέλοντας να περάσουν το μήνυμα ότι το ΛΕΠΕΤΕ και όχι ο ΛΕΠΕΤΕ όπως σκοπίμως καλλιεργούν οι συνταξιούχοι πρέπει να συνεχίζεται εσαεί…
Το bankingnews έχει παρουσιάσει – ίσως το μόνο μέσο ενημέρωσης – αναλυτικά τις σχεδιαζόμενες προτάσεις για το ΛΕΠΕΤΕ καθώς πλέον δεν είναι λογαριασμός επικούρησης αλλά ταμείο επικούρησης.
Η ψευδαίσθηση ότι η Εθνική θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί ένα χρεοκοπημένο Ταμείο κάποια στιγμή θα ξεθωριάσει.
Η μεταφορά στο Ενιαίο Επικουρικό Ταμείο αποτελεί την μόνη πραγματική, βιώσιμη και ορθολογική λύση ώστε οι συνταξιούχοι να μπορούν να παίρνουν την σύνταξη τους απρόσκοπτα, όπως πρέπει και επιβάλλεται.
Όμως οι συνταξιούχοι ίσως σκόπιμα δεν αναφέρουν στο ευρύ κοινό για να κατανοήσει καλύτερα, ότι ζητούν από την Εθνική τράπεζα να χρηματοδοτεί ένα χρεοκοπημένο επικουρικό ταμείο με 120 εκατ ευρώ τον χρόνο – με τάσεις αύξησης – αδιαφορώντας για τις συνέπειες στην τράπεζα, στα έσοδα της και στην οικονομική της λειτουργία.
Από την άλλη πλευρά και η Εθνική τράπεζα δεν πρέπει να αντιμετωπίσει το ΛΕΠΕΤΕ – και όχι ο ΛΕΠΕΤΕ – με στρατηγική απαξίωσης των συνταξιούχων.
Η Εθνική τράπεζα μέχρι τώρα φαίνεται ότι είναι συνεργάσιμη ώστε να βρεθεί μια λύση την οποία έχει αποδεχθεί και η κυβέρνηση που έχει κατανοήσει…ότι το ΛΕΠΕΤΕ έχει πεθάνει.
Οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι της Εθνικής τράπεζας δεν έχουν δείξει μέχρι σήμερα διάθεση διαπραγμάτευσης.
Δεν είναι τυχαίο ότι η ΟΤΟΕ, ο Σύλλογος Εργαζομένων και άλλοι συνδικαλιστές δεν συμμερίζονται την στρατηγική αδιαλλαξίας, την στρατηγική αγωγών κατά της Εθνικής τράπεζας.
Οι συνταξιούχοι που κατέλαβαν συμβολικά το κατάστημα 103 προφανώς και αντιμετωπίζονται με σεβασμό καθώς θεωρούν ότι με τέτοιες συμβολικές κινήσεις θα ευαισθητοποιήσουν την κοινωνία.
Όμως η Εθνική τράπεζα εάν θέλει να επιδείξει σεβασμό στους συνταξιούχους, στους εργαζομένους και στους μετόχους της δεν θα πρέπει να αποδεχτεί διατήρηση του υφιστάμενου φαύλου και ζημιογόνου καθεστώτος με το ΛΕΠΕΤΕ.
Η Εθνική τράπεζα πρέπει να εξορθολογιστεί καθώς πάσχει στο σκέλος των εσόδων.
Οτιδήποτε θα επηρεάσει τα έσοδα της δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό από τους μετόχους.
Θα πρέπει και το ΤΧΣ ως βασικός μέτοχος με 40% να πάρει θέση – αν και ήδη έχει πάρει ανεπίσημα – καθώς πρωτίστως προέχει η οικονομική σταθερότητα της Εθνικής τράπεζας.
Η διοίκηση της Εθνικής με την κυβέρνηση μπορούν να βρουν μια βιώσιμη λύση, αποδεκτή από την λογική.
Το να απαιτεί κανείς μετά από 3 μνημόνια να συνεχίζει να λαμβάνει 2 και 3 χιλιάδες ευρώ σύνταξη μηνιαίως είναι παραλογισμός.
Η λύση που εξετάζεται αντιμετωπίζει με πολύ δίκαιο τρόπο τους συνταξιούχους και αποτελεί μια πολύ καλή βάση για να υπάρξει ένας συμβιβασμός που θα ωφελήσει όλες τις πλευρές.

Από την κατάληψη του καταστήματος 103 της Εθνικής τράπεζας
Η εικόνα ίσως περιέχει: 6 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα κάθονται

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης