Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του 29χρονου δράστη της επίθεσης στο Στρασβούργο

tags :
Γαλλία: Συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του 29χρονου δράστη της επίθεσης στο Στρασβούργο
Οι γαλλικές Αρχές απηύθυναν έκκληση για βοήθεια σε τυχόν μάρτυρες
Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα το ανθρωποκυνηγητό που έχουν εξαπολύσει οι Γαλλικές Αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 29χρονου Σερίφ Σεκάτ, ο οποίος σκόρπισε τον τρόμο στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου, σκοτώνοντας 2 ανθρώπους (ένας ακόμα θεωρείται εγκεφαλικά νεκρός) και τραυματίζοντας άλλους 12.
Η γαλλική αστυνομία απηύθυνε το βράδυ της Τετάρτης έκκληση σε τυχόν μάρτυρες να βοηθήσουν στην προσπάθεια για τον εντοπισμό του πλέον καταζητούμενου κακοποιού στη χώρα
«Προσοχή, (πρόκειται για) επικίνδυνο άτομο, πάνω απ' όλα μην επέμβετε εσείς», προειδοποίησε η γαλλική αστυνομία περιγράφοντας τον ύποπτο, ύψους 1,80 μ., με «φυσιολογική» σωματική διάπλαση.
Προέτρεψε όποιον έχει στην κατοχή του «πληροφορίες που θα επιτρέψουν τον εντοπισμό του» να τηλεφωνήσει στον τριψήφιο αριθμό που δημιουργήθηκε ειδικά για τη συγκέντρωση πληροφοριών μετά την επίθεση.
Γεννημένος στο Στρασβούργο, με φάκελο «S» (σημαίνει πως θεωρείτο απειλή για τη δημόσια ασφάλεια και τελούσε υπό παρακολούθηση), ο 29χρονος Σερίφ Σεκάτ έχει πολύ βαρύ ποινικό μητρώο, με ήδη τουλάχιστον 27 καταδίκες.
Φέρεται να άνοιξε πυρ την Τρίτη λίγο πριν από τις 20:00 σε εμπορικούς δρόμους του ιστορικού κέντρου του Στρασβούργου, μερικά μέτρα από το μεγάλο έλατο της χριστουγεννιάτικης αγοράς.
Ο δράστης της επίθεσης, οπλισμένος με πιστόλι και μαχαίρι, αντάλλαξε πυρά με άνδρες της γαλλικής αστυνομίας και του γαλλικού στρατού. Πιστεύεται ότι τραυματίστηκε στο χέρι.
Συνολικά 720 στελέχη των γαλλικών δυνάμεων επιβολής της τάξης τον καταδιώκουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης