Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στις Βρυξέλλες σήμερα 13/12 ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ, G. Tria για τις διαπραγματεύσεις με την Κομισιόν – Ενημέρωση Salvini, Di Maio από Conte

tags :
Στις Βρυξέλλες σήμερα 13/12 ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ, G. Tria για τις διαπραγματεύσεις με την Κομισιόν – Ενημέρωση Salvini, Di Maio από  Conte
Στο μικροσκόπιο των τεχνικών κλιμακίων της Κομισιόν η πρόταση Conte
Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, Giovanni Tria προκειμένου να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής και τα τεχνικά κλιμάκια της Κομισιόν για τον προϋπολογισμό της Ιταλίας για το 2019.
Σημειώνεται πως χθες ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Giuseppe Conte παρουσίασε τη νέα πρόταση της ιταλικής κυβέρνησης για τον προϋπολογισμό στον πρόεδρο της Κομισιόν, Jean Claude Juncker, η οποία προβλέπει έλλειμμα της τάξης του 2,04% του ΑΕΠ.
Η πρώτη αντίδραση του Juncker ήταν ότι πρόκειται για μια σημαντική πρόταση και θα την εξετάσουμε.
Μετά από αυτό το πρώτο θετικό βήμα που και οι δύο πλευρές θεωρούν ότι μπορεί να καταλήξει σε μια συμφωνία που θα αποτρέπει την επιβολή κυρώσεων στην Ιταλία, ο Tria θα έχει επαφές από σήμερα στις Βρυξέλλες προκειμένου να παράσχει τις απαραίτητες διευκρινίσεις στα τεχνικά κλιμάκια της Κομισιόν.
Όπως άλλωστε αναφέρεται, θα χρειαστούν αρκετές ημέρες δουλειάς σε τεχνικό επίπεδο προκειμένου να καταλήξουν σε ένα συμπέρασμα επί της πρότασης Conte και εν τέλει σε μια συμφωνία.
Όπως υποστηρίζεται η Κομισιόν έλαβε την πρόταση Conte λίγες ώρες πριν τη συνάντηση του με τον Juncker και ως συνέπεια τώρα απαιτείται η περαιτέρω εξειδίκευση και ανάλυση της από το τεχνικό επιτελείο της Κομισιόν.
Πάντως, το ANSA μεταδίδει πως ο Conte ενημέρωσε χθες το βράδυ και τους δύο αντιπροέδρους της κυβέρνησης του Salvini και Di Maio για τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Κομισιόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης