Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τι ψάχνει η βρετανική Sportsdirect στα Αττικά Πολυκαταστήματα - Γιατί το 25% των μετοχών έμεινε στην Εθνική Τράπεζα

tags :
Τι ψάχνει η βρετανική Sportsdirect στα Αττικά Πολυκαταστήματα -  Γιατί το 25% των μετοχών έμεινε στην Εθνική  Τράπεζα
Ποια τα σχέδια για την επόμενη μέρα
Πιο νωρίς ήρθε ο Αϊ Βασίλης για τους βασικούς μετόχους της εταιρείας Αττικά Πολυκαταστήματα καθώς πέτυχαν το στόχο τους στο χθεσινό πλειστηριασμό και αναδείχθηκαν νικητές.
Επίσης η διαδικασία αποκάλυψε ότι η Βρετανική εταιρεία Sportsdirect ,πολύ πιθανόν να είναι ο μελλοντικός επενδυτής στα Αττικά Πολυκαταστήματα μετά την απομάκρυνση του ομίλου Folli – Follie από το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας.
Η στρατηγική της διοίκησης απέδωσε τα μέγιστα καθώς το ενδιαφέρον ήταν εστιασμένο στην απόκτηση του 10,7%των μετοχών που αντιστοιχεί σε 1.105.023 μετοχές καταβάλλοντας το ποσό των12.1333.152,54  ευρώ δηλαδή στην προτεινόμενη τιμή προσφοράς των τραπεζών.
Η απόκτηση του 10,7%  από τους βασικούς μετόχους της εταιρείας Αττικά Πολυκαταστήματα …έκλεισε την πόρτα σε κάποιο «επιθετικό» επενδυτή να εισέλθει στην εταιρεία προκαλώντας δομικές αλλαγές αφού θα κατείχε το 35,7% των μετοχών.
Οι εξελίξεις όμως ισχυροποιούν ακόμη περισσότερο τους βασικούς μετόχους καθώς το 10,7% των μετοχών είναι πλέον ίδιες μετοχές της εταιρείας και πιθανόν να αξιοποιηθούν στο μέλλον από τη διοίκηση και τους βασικούς  μετόχους.
Το 25% των μετοχών που βγήκε  στο …σφυρί αποκτήθηκε από την Εθνική Τράπεζα που εκπροσωπούσε τις υπόλοιπες πιστώτριες τράπεζες και συμμετείχε καταβάλλοντας το ποσό των 29. 456.111,88  ευρώ.

Τι θέλουν οι Βρετανοί στα Αττικά Πολυκαταστήματα      
 

Η Sportsdirect είναι μία από τις «μεγάλες» εταιρείες του λιανεμπορίου στη  Μεγάλη Βρετανία  αφού  η χρηματιστηριακή της  αξία αποτιμάται στο1,5 δις. ευρώ.
Η  παρουσία της στον πλειστηριασμό ήταν σε απευθείας συνεννόηση με τη  διοίκηση της εταιρείας, δηλώνοντας  έμπρακτα  την πρόθεση  της να αποκτήσει το 25% των μετοχών αλλά κατέληξε στην Εθνική Τράπεζα.
Ο λόγος που έκανε ένα βήμα πίσω η Sportsdirect στον πλειστηριασμό παρότι είχε καταθέσει το 30% της πρώτης προσφοράς ήταν η αίτηση της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών που ζητούσε την αναβολή της διαδικασίας λόγω οικονομικών απαιτήσεων που έχουν οι  επενδυτές έναντι της Folli- Follie.
Να σημειωθεί ότι η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών θα εκδικάσει  το αίτημα της στο Πρωτοδικείο Αθηνών για συντηρητική  κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων της Folli – Follie συνολικής αξίας  2,3 εκατ. ευρώ.
Ακόμη  μία φορά επιβεβαιώνεται ότι οι ξένοι που επιθυμούν να βάλλουν χρήματα στην ελληνική αγορά επιθυμούν «καθαρό» πεδίο ενώ απομακρύνονται όταν εκδηλώνονται  δικαστικά και γραφειοκρατικά ζητήματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Sportsdirect αναμένεται να εκδηλώσει ενδιαφέρον στον επόμενο πλειστηριασμό για το 25% των μετοχών καθώς η Εθνική Τράπεζα  δεν προτίθεται να το διατηρήσει στο χαρτοφυλάκιο της αλλά να το ρευστοποιήσει με την πρώτη ευκαιρία.

Τα σχέδια


Η διοίκηση της εταιρείας μετά την απόκτηση του 10,7% των μετοχών και την παρουσία της Sportsdirect στη διαδικασία ανοίγουν το δρόμο για  μελλοντική  συνεργασία των δύο εταιρειών, η οποία μπορεί να δώσει νέα δυναμική στην εταιρεία Αττικά Πολυκαταστήματα έχοντας ως φιλοδοξία να ενταχθούν στο πρότζεκτ του ελληνικού αλλά και να αξιοποιήσουν ευκαιρίες που τυχόν παρουσιασθούν τους επόμενους μήνες τόσο στην ελληνική αγορά όσο και στο εξωτερικό.
Ανάμεσα  στα σχέδια της διοίκησης είναι να αποκτήσουν εμπορικές συνεργασίες με πολυεθνικούς ομίλους που σήμερα έχουν συμβόλαια με την Folli- Follie.  

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης