Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κοντά σε υψηλά πέντε μηνών παραμένει ο χρυσός λόγω δολαρίου, στα 1.250,80 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Κοντά σε υψηλά πέντε μηνών παραμένει ο χρυσός λόγω δολαρίου, στα 1.250,80 δολ. ανά ουγγιά
Η επιφυλακτικότητα της Federal Reserve απέναντι στις περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων παρέχει στήριξη στο πολύτιμο μέταλλο
Σταθερή παραμένει σήμερα Πέμπτη (13/12) η τιμή του χρυσού, παραμένοντας κοντά σε υψηλά πέντε μηνών, καθώς η περιορισμένη κινητικότητα του αμερικανικού δολαρίου παρέχει στήριξη προς το πολύτιμο μέταλλο.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου 2019 καταγράφει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,01% στα 1.250,80 δολ. ανά ουγγιά, ενώ νωρίτερα εντός της εβδομάδας είχε σκαρφαλώσει στα 1.256,60 δολ. ανά ουγγιά, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τις 11 Ιουλίου 2018.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετράει την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, καταγράφει οριακή πτώση της τάξεως του -0,03% στις 96,98 μονάδες.
«Το συναίσθημα της αγοράς είναι ουδέτερο σήμερα, έχουμε λίγο πιο θετικό συναίσθημα απ' ότι αναμέναμε από τις εμπορικές εντάσεις ΗΠΑ-Κίνας, το οποία δίνει ώθηση προς τα πάνω», σχολιάζει ο επικεφαλής εμπορευμάτων της OANDA, Stephen Innes, προσθέτοντας ότι «το δολάριο δεν έχει κάνει αρκετές κινήσεις και αυτό είναι το πραγματικό σημάδι για τον χρυσό, καθώς εξακολουθούν να συσχετίζονται».
Οι προσδοκίες των αναλυτών για την μετριοπαθή στάση της Federal Reserve κατά τη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας παρέχουν επίσης στήριξη προς το πολύτιμο μέταλλο.
Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος της Fed, Jeromew Powell, δήλωσε ότι τα επιτόκια στις ΗΠΑ πλησιάζουν σε ουδέτερα επίπεδα, γεγονός που αποτελεί ένδειξη ότι οι αξιωματούχοι μπορεί να σταματήσουν το πρόγραμμα αυξήσεων των επιτοκίων κατά το νέο έτος.
Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το συμβόλαιο ασημιού παραδόσεως Μαρτίου 2019 καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,18% στα 14,86 δολ. ανά ουγγιά, ενώ μεγαλύτερη ήταν η άνοδος για το προθεσμιακό συμβόλαιο πλατίνας Ιανουαρίου 2019, και συγκεκριμένα στο +0,46% και τα 807,75 δολ. ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης