Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Στο 2,3% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Νοέμβριο 2018 - Επιβεβαιώθηκαν οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις

Γερμανία: Στο 2,3% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Νοέμβριο 2018 - Επιβεβαιώθηκαν οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή στη Γερμανία ενισχύθηκε κατά 0,1%
Πτώση σημείωσε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Γερμανία για τον Νοέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (13/12) στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, επιβεβαιώνοντας τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις που είχαν δημοσιευθεί το περασμένο διάστημα.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή στη Γερμανία διαμορφώθηκε στο 2,3% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2017, έναντι ετήσιας ανόδου 2,5% τον Οκτώβριο του 2018 και έναντι προκαταρκτικών εκτιμήσεων επίσης στο 2,3%.
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή στη Γερμανία ενισχύθηκε κατά 0,1% έναντι μηνιαίας ανόδου 0,1% τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους.
Παράλληλα, ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή, ο οποίος παρακολουθείται στενά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αυξήθηκε επίσης κατά 0,1% σε μηνιαία βάση, την ίδια στιγμή που η ετήσια άνοδος διαμορφώθηκε στο 2,2%.
Η μεγαλύτερη συμβολή για τον ΔΤΚ προήλθε από τον τομέα της ενέργειας, όπου οι τιμές σημείωσαν τη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο των τελευταίων μηνών, και συγκεκριμένα στο 9,3%, την ίδια στιγμή που η μηνιαία άνοδος διαμορφώθηκε στο 1,8%.
Εξαιρουμένων των τιμών στους τομείς της ενέργειας και των τροφίμων, ο ΔΤΚ παρέμεινε αμετάβλητος σε σύγκριση με τον Οκτώβριο, ενώ σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2017 η ετήσια άνοδος ανήλθε στο 1,5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης