Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση αλλά με καλή επενδυτική ψυχολογία

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση αλλά με καλή επενδυτική ψυχολογία
ΑΓΟΡΑ: Χρειάζεται περισσότερους αγοραστές για να φύγει πάνω από τις 650 μονάδες. Προσπάθησε στο ξεκίνημα αλλά δείχνει διαθέσεις συσσώρευσης προς το παρόν. Ο τζίρος είναι χαμηλός αν αφαιρέσουμε κάπου 3,1 εκατ. ευρώ που έγιναν σε ομόλογα από το σύνολο των 6 εκατ. ευρώ στο πρώτο μισάωρο.

Η Coca Cola ενισχύεται και λόγω βαρύτητας βοηθάει τους δείκτες στους οποίους συμμετέχει. Το βλέμμα πάλι στις τράπεζες και στη ΔΕΗ που χθες είχε καλή κίνηση και θα θέλαμε να δούμε συνέχεια.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ (Απάντηση): Ο αναλυτής που εμπιστεύεται η στήλη επέλεξε από όλο το ταμπλό 46 μετοχές που θεωρεί ότι έχουν χαμηλή αποτίμηση. Υπάρχουν και άλλες φυσικά αλλά ίσως λόγω ανόδου ή για δικούς του λόγους δεν τους επέλεξε.

Βάσει ισολογισμών θα μπορούσαμε να πούμε πως η Mermeren αξίζει παραπάνω ή η Περσεύς. Για την τελευταία βέβαια είναι το θέμα της πώλησης της Σελόντα και τι θα γίνει με τη συγκεκριμένη.

Θα γίνει δημόσια πρόταση ή όχι; Θα συνεχίσει ο νέος αγοραστής να αγοράζει τροφές από την Περσεύς ή όχι; Αυτά τα ερωτήματα θα πρέπει να απαντηθούν πριν δούμε επενδυτικά τη μετοχή.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Πάει για τα 1,50 ευρώ, έχει και σήμερα αγοραστές και καλό όγκο για τα δεδομένα της αγοράς. Την Παρασκευή θα δούμε τι ροές θα έχει και από Δευτέρα μπαίνει στην υψηλή κεφαλαιοποίηση άρα θα την παρακολουθούν και περισσότεροι.

FOURLIS: Ξανά προς τα 4,50 ευρώ, ενώ τέλη Νοέμβρη είχε πιάσει χαμηλό τα 4,12 ευρώ. Αν και δεν έχει καλά κέρδη που θα έδιναν χαμηλό p/e πιστεύουμε ότι κάτω από τα 4,50 ευρώ είναι καλή ευκαιρία, γιατί φαίνεται πως την προσέχουν τη μετοχή και δεν την αφήνουν στην τύχη της.

Αν βελτιωθεί το καταναλωτικό κλίμα στην Ελλάδα θα έχει οφέλη. Αυτό είναι σίγουρο. Στηρίζεται στην κατανάλωση και αυτό προς το παρόν είναι τροχοπέδη.

ΑΝΕΜΟΣ: Στην αρχή της χρονιάς είχε γράψει χαμηλό στα 1,5250 ευρώ. Δεν απέχει σημαντικά από αυτό το σημείο. Υπάρχει πωλητής με 50 χιλ. τεμάχια στα 1,64 ευρώ.
Το εννεάμηνο ήταν εξαιρετικό και συνεχίζεται το επενδυτικό πρόγραμμα.

Μόνο ακριβή δεν τη λες τη μετοχή και νομίζουμε πως αν συνεχίσει έτσι στο τέταρτο τρίμηνο θα έχει καλά κέρδη και το p/e θα είναι χαμηλό.

JUMBO: Διαπραγματεύεται σήμερα χωρίς το υπόλοιπο του μερίσματος που είναι καθαρό μετά από φόρους 0,185 ευρώ ανά μετοχή. Στο άνοιγμα υποχωρεί οριακά και χάνει μόλις 0,02 ευρώ.

ΛΑΡΚΟ: Έπρεπε να ρίξει τέτοιο φέσι στη ΔΕΗ για να πάρουν μπρος να δουν τι θα κάνουν στην κυβέρνηση με αυτό το παλτό. Και πηγαίνει η ΔΕΗ και κόβει το ρεύμε σε μικροοφειλέτες.

Η ΔΕΗ έχει το 11,4% της ΛΑΡΚΟ με το κράτος να έχει το 55% και την Εθνική Τράπεζα το 33%. Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβει και το κράτος πως αν κάτι δεν πηγαίνει καλά επί σειρά ετών το σταματάς, γιατί μπορεί να πάρει και άλλες εταιρείες στο λαιμό της.

QUEST: Λίγες μετοχές είναι σαν και αυτή. Μόνο το γράφημα να δει κάποιος μέσα στην κρίση της χώρας θα καταλάβει πως όσοι πόνταρα πάνω της κέρδισαν λεφτά με το τσουβάλι και πάλι η μετοχή δεν είναι ακριβή. Τρομερή η βελτίωση στα αποτελέσματα.

Και δεν αναφέρουμε μερίσματα σε είδος, επιστροφές κεφαλαίου και άλλα. Στα 172 εκατ. ευρώ η αποτίμηση με την ACS να φέρνει ισχυρά κέρδη και την Cardlink να αναδεικνύεται κορυφαία επένδυση.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης