Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ρωσική εφαρμογή Yandex αποκάλυψε κατά λάθος... τις τουρκικές και ισραηλινές μυστικές στρατιωτικές βάσεις

tags :
Η ρωσική εφαρμογή Yandex αποκάλυψε κατά λάθος... τις τουρκικές και ισραηλινές μυστικές στρατιωτικές βάσεις
Οι μυστικές στρατιωτικές τοποθεσίες στους Χάρτες Yandex είναι από αεροδρόμια και αποθήκες οπλικού υλικού μέχρι περιοχές αποθήκευσης πυρομαχικών
Οι χάρτες Yandex, η πιο δημοφιλής υπηρεσία χαρτογράφησης της Ρωσίας, αποκάλυψαν ακούσια τις ακριβείς τοποθεσίες, τις περιμετρικές περιοχές και τις πιθανές λειτουργίες εκατοντάδων στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο Ισραήλ και την Τουρκία, καθώς και δύο μεγάλες βάσεις του ΝΑΤΟ.
Οι μυστικές στρατιωτικές τοποθεσίες στους Χάρτες Yandex είναι από αεροδρόμια και αποθήκες οπλικού υλικού μέχρι περιοχές αποθήκευσης πυρομαχικών.
 


Η θολότητα συγκεκριμένων τοποθεσιών είναι ασυνήθιστη, σύμφωνα με τους ειδικούς, οι οποίοι θεωρούν ότι έγινε σίγουρα κατόπιν αιτήματος του Ισραήλ και της Τουρκίας.
Κατά τη σύγκριση των θολών ιστότοπων με εικόνες από το Google Ορισμένες από τις τοποθεσίες ήταν άκρως απόρρητες, ενώ εκτιμάται ότι συνολικά βρέθηκαν περίπου 300 από αυτά τα μέρη.
Στη λίστα των θολών τοποθεσιών του Yandex περιλαμβάνονται τουλάχιστον δύο εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ: η LANDCOM στη Σμύρνη και η Αεροπορική Βάση του Incirlik, η οποία φιλοξενεί το μεγαλύτερο αριθμό βομβών πυρηνικής βαρύτητας US B61 σε οποιαδήποτε βάση του ΝΑΤΟ.
 


Εντούτοις, δεν έχουν θολωθεί οι ρωσικές εγκαταστάσεις, όπως οι πυρηνικές εγκαταστάσεις, οι υποβρύχιες βάσεις, οι αεροπορικές βάσεις, οι θέσεις εκτόξευσης ή πολλές ξένες στρατιωτικές βάσεις στην Ανατολική Ευρώπη, την Κεντρική Ασία ή τη Μέση Ανατολή.
Επίσης, ολόκληρη η χώρα της Συρίας απεικονίζεται σε "εξαιρετικά χαμηλή ανάλυση, καθιστώντας σχεδόν αδύνατη τη χρήση του Yandex για αναλύσεις των συριακών εικόνων".
 



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης