Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hammond (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Η συμφωνία της πρωθυπουργού May για το Brexit προστατεύει και στηρίζει τις εγχώριες επιχειρήσεις

Hammond (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Η συμφωνία  της πρωθυπουργού May για το Brexit προστατεύει και στηρίζει τις εγχώριες επιχειρήσεις
Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι «τώρα είναι η στιγμή να επικεντρωθούμε στο μέλλον»
Τη θέση ότι το σχέδιο μεταξύ Βρετανίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit στηρίζει το επιχειρηματικό κλίμα της χώρας, διατύπωσε σήμερα (13/12) ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Philip Hammond, ο οποίος παράλληλα χαιρέτισε την έκβαση της χθεσινής ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο.
Ειδικότερα, η Βρετανίδα πρωθυπουργός Theresa May κατάφερε να κερδίσει την πρόταση μομφής που είχαν καταθέσει εναντίον της βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος, με 200 ψήφους υπέρ και 117 κατά, με την ίδια να ανακοινώνει ότι δεν προτίθεται να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την πρωθυπουργία στις επόμενες εκλογές, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για το 2022.
«Η ψήφος εμπιστοσύνης προς την πρωθυπουργό Theresa May είναι η σωστή», σχολίασε ο Philip Hammond στον απόηχο της ψηφοφορίας, προσθέτοντας παράλληλα πως «τώρα είναι η στιγμή να επικεντρωθούμε στο μέλλον».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η συμφωνία που εξασφάλισε η Theresa May με την Ευρωπαϊκή Ένωση «σημαίνει ότι θα τιμήσουμε το αποτέλεσμα του δημψηφίσματος, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τις θέσεις εργασίας και διατηρώντας την εμπιστοσύνη των επιχειρήσεων».
Παράλληλα, ο Βρετανός ΥΠΟΙΚ τόνισε ότι η πρωθυπουργός May «έχει εργαστεί σκληρά για το εθνικό συμφέρον από την ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα», ενώ διατύπωσε ξανά τη θέση ότι η συμφωνία ανάμεσα σε Βρετανία και Ευρωπαϊκή Ένωση «διατηρεί την επιχειρηματική εμπιστοσύνη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης