Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υπερψηφίζει ο Σαρίδης (Ένωση Κεντρώων) τον προϋπολογισμό του 2019 – Εάν αποχωρήσει διαλύεται η ΚΟ

Υπερψηφίζει ο Σαρίδης (Ένωση Κεντρώων) τον προϋπολογισμό του 2019 – Εάν αποχωρήσει διαλύεται η ΚΟ
Εκτός κομματικής γραμμής ο κ.Σαρίδης
Την πρόθεση του να κινηθεί εκτός κομματικής γραμμής και να υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2019 εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Γ. Σαρίδης, κίνηση που ενδεχομένως να προκαλέσει αναταράξεις στο κόμμα.
«Υπάρχουν τρεις λόγοι που με εμποδίζουν να καταψηφίσω τον προϋπολογισμό.
Πρώτον, μετά από χρόνια ο προϋπολογισμός γράφτηκε στην Ελλάδα από Έλληνες.
Δεύτερον, όσο λίγα και αν δίνει -τα έχω χαρακτηρίσει ψίχουλα πολλές φορές- δίνει τα περισσότερα εδώ και πολλά χρόνια.
Τρίτον αποκαθιστά αδικίες και βάζει τέλος στην κατρακύλα» υποστήριξε στην τοποθέτηση του ο κ.Σαρίδης, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να εξετάσει πρόταση νόμου που έχει καταθέσει για την προστασία ευάλωτων στρωμάτων προκειμένου, όπως είπε, «να πιστέψει το άνοιγμά της προς το κέντρο, το κέντρο που υπηρέτησε και υπηρετεί».
Εάν λόγω αυτής της κίνησης του, ο κ.Σαρίδης αποχωρήσει από την Ένωση Κεντρώων τότε το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη θα χάσει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα και μια σειρά από σημαντικά κοινοβουλευτικά προνόμια.
Σημειώνεται πως σήμερα η Ένωση Κεντρώων διαθέτει 5 βουλευτές, όσοι είναι και το όριο για να διαθέτει Κοινοβουλευτική Ομάδα ένα κόμμα.
Υπενθυμίζεται πως και η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου είχε αποχωρήσει από την Ένωση Κεντρώων και είχε ενταχθεί στο ΣΥΡΙΖΑ αφότου είχε υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2018.
Αν και η επανάληψη του σεναρίου δεν μπορεί να αποκλειστεί, θεωρείται δύσκολο να συμβεί καθώς ο κ.Σαρίδης έχει καταστήσει σαφές πως θα καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης