Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Καμία έκπληξη από την ψηφοφορία εμπιστοσύνης της May - Θα μείνει... για την ώρα

tags :
JP Morgan: Καμία έκπληξη από την ψηφοφορία εμπιστοσύνης της May - Θα μείνει... για την ώρα
Η ΕΕ γνωρίζει πολύ καλά ότι μπορεί να χρειαστεί να διαπραγματευτεί κάποια στιγμή στο μέλλον με τον διάδοχό της May
Δεν αποτέλεσε κάποια έκπληξη από την ψηφοφορία εμπιστοσύνης της βρετανίδας πρωθυπουργού T. May, σύμφωνα με την JP Morgan, με 200 βουλευτές του κόμματός της να τη στηρίζουν, έναντι 117 που ζήτησαν την παραίτησή της.
Βέβαια, αυτοί οι 117 επιβεβαιώνουν ότι η May είναι μοιραία αποδυναμωμένη από την απώλεια εμπιστοσύνης άνω του ενός τρίτου των βουλευτών του κόμματος, αλλά η JP Morgan δεν νομίζει ότι αυτό το αποτέλεσμα καθιστά πιθανή την παραίτηση της στο εγγύς μέλλον.
Αν και η διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης δεν μπορεί να επαναληφθεί τους επόμενους 12 μήνες, οι Brexiteers εξακολουθούν να έχουν πολλά μέσα για να ασκήσουν πίεση στη May.
Αυτα περιλαμβάνουν την καταψήφιση της Συμφωνίας Αποχώρησης, αλλά ίσως και για όποια συμφωνία φέρει η May στη Βουλή.
Επίσης, θα μπορούσαν επίσης να επιλέξουν να ψηφίσουν εναντίον της κυβέρνησης ή να απόσχουν αν υποβληθεί στο Σώμα πρόταση μομφής.
Παράλληλα, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις διαδικασίες που να οδηγήσουν αυτομάτως σε νέες γενικές εκλογές.
Από την άλλη μεριά, οι Εργατικοί μπορεί να καταθέσουν τελικά μια πρόταση μομφής, σε τέτοια μορφή η οποία θα προκαλούσε πρόωρες εκλογές, αντί να επιδιώξουν να απομακρύνουν την πρωθυπουργό με τη βοήθεια του DUP και των Brexiteers.
Στην ομιλία της στην επιτροπή 1922 νωρίτερα, η πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν ήταν "πρόθεση της" να ηγηθεί των Συντηρητικών στις γενικές εκλογές του 2022, λαμβάνοντας υπόψη τις επιφυλάξεις σχετικά με την κατάσταση που υπάρχει στο κόμμα.
Ωστόσο, όπως γνωρίζουν όλοι οι πολιτικοί ηγέτες, η ισχύς της πολιτικής παρέμβασης μειώνεται, και το ερώτημα του "πότε και ποιος" της διαδοχής γίνεται επιτακτικό.
Η ΕΕ, βέβαια, γνωρίζει πολύ καλά ότι μπορεί να χρειαστεί να διαπραγματευτεί κάποια στιγμή στο μέλλον με τον διάδοχό της May , και ότι ένας τέτοιος διάδοχος μπορεί να είναι πιο επιθετικός "pro-Brexit".
Το τελευταίο "backstop" στη συνθήκη αποχώρησης μπορεί να θεωρηθεί ως άμυνα ενάντια στις πιθανές ενέργειες αυτού του διαδόχου τόσο για την Ιρλανδία όσο και για την ΕΕ στο σύνολό της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης