Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κύρτσος: Αν η κυβέρνηση θεωρεί υπερβολική την κριτική Μητσοτάκη για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ας πάρει το μήνυμα από το λαό

Κύρτσος: Αν η κυβέρνηση θεωρεί υπερβολική την κριτική Μητσοτάκη για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ας πάρει το μήνυμα από το λαό
Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε μια λάθος κατεύθυνση, δεν λαμβάνει υπόψη κανέναν τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση πως αν η κυβέρνηση θεωρεί υπερβολική την κριτική του Μητσοτάκη για τη Συμφωνία των Πρεσπών, τότε ας πάρει το μήνυμα από το λαό που σε ποσοστό 60% με 70% την θεωρεί απαράδεκτη από εθνική άποψη διατύπωσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γ. Κύρτσος.
«Υπάρχει και το ΚΚΕ, υπάρχουν και άλλες πολιτικές δυνάμεις και κυρίως υπάρχει η ευρύτερη κοινή γνώμη.
Βλέπουμε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε μία λάθος κατεύθυνση και δεν παίρνει υπόψη της κανέναν», είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Κύρτσος, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει και τις κατηγορίες Μητσοτάκη περί συναλλαγής της κυβέρνησης των συντάξεων με το Σκοπιανό.
«Αυτά γίνονται "κάτω από το τραπέζι" κατά την άποψή μου, δεν αποδεικνύονται - γιατί η κυβέρνηση ζήτησε αποδείξεις.
Εγώ θεωρώ ότι και ο κ.Τσίπρας έχει κερδίσει πολλούς πόντους στις Βρυξέλλες με τρεις τρόπους, οι οποίοι θίγουν τα καλώς εννοούμενα εθνικά μας συμφέροντα:
Το πρώτο είναι ότι πήρε 24 δισ. λιγότερα από το τρίτο δανειακό πρόγραμμα, από αυτά που είχαν συμφωνηθεί.
Είναι τα λεφτά που λείπουν τώρα για τη διαχείριση των τραπεζών, την εξυγίανσή τους, τα κόκκινα δάνεια κ.λπ.
Αυτό αντιμετωπίστηκε με ενθουσιασμό από τις κυβερνήσεις και ιδιαίτερα αυτές που δέχονται πίεση από τη σκληρή και άκρα δεξιά, ότι δήθεν πετάνε λεφτά φορολογουμένων στην Ελλάδα.
Το δεύτερο είναι ότι ικανοποίησε το αίτημα συγκεκριμένων κυβερνήσεων -ιδιαίτερα της γερμανικής- και μετέτρεψε την Ελλάδα σε χώρα εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών, δηλαδή βλέπουμε ότι όλοι προσπαθούν να προστατεύσουν τη χώρα τους από ροές, να τις περιορίσουν και είμαστε οι μόνοι που "παίζουμε ανάποδα" --και αυτό εκτιμήθηκε.
Το τρίτο είναι ότι την ώρα του Brexit υπάρχει ένα σχέδιο -προβληματικό κατά την άποψή μου- για διεύρυνση στα Δυτικά Βαλκάνια, οπότε υποτίθεται ότι η συμφωνία Τσίπρα- Ζάεφ ανοίγει τον δρόμο για την εφαρμογή αυτού του σχεδίου.
Όλα αυτά είναι σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων, δημιουργούν ένα πολιτικό διπλωματικό κεφάλαιο σε ό,τι αφορά τον κ.Τσίπρα, για να ζητήσει πράγματα, τα οποία ενδεχομένως θέλει και βέβαια δεν του κάνανε καμιά φοβερή εξυπηρέτηση, απλά τον αφήσανε να πάρει πίσω μία υπογραφή, που δεν έπρεπε να βάλει και με την οποία η ΝΔ είχε από την αρχή αντίρρηση» υποστήριξε ο κ.Κύρτσος.
Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ.Κύρτσος είπε ότι δεν τον ικανοποιεί γενικά η συμφωνία.
«Δεν με ικανοποιεί γενικά η συμφωνία, θεωρώ ότι θα χρησιμοποιηθεί και ότι ήδη χρησιμοποιείται για τη διεθνο-πολιτική αναβάθμιση του λεγόμενου "μακεδονισμού" και του αλυτρωτισμού.
Δεν αναλύω τις παραγράφους και αν θα συμμορφωθεί ο Ζάεφ ή όχι, διότι θεωρώ ότι όλο το σκεπτικό της γειτονικής χώρας είναι ο λεγόμενος "μακεδονισμός" και αλυτρωτισμός.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να τους διευκολύνουμε.
Η κυβέρνηση υποθέτω ότι νομίζει πως λύνει το πρόβλημα, ενώ το αναβαθμίζει σε διεθνο-πολιτικό επίπεδο, δηλαδή θα το βρούμε ξανά μπροστά μας και θα έχουν αυτή τη φορά τα Σκόπια ισχυρότερες υπογραφές, σίγουρα του ΝΑΤΟ, αν επιμείνει η κυβέρνηση, γιατί δεν θα προλάβει να κάνει τίποτε η ΝΔ, ενδεχομένως και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Είναι αντίρρηση αρχής, δεν ψάχνω τις παραγράφους και αντίρρηση αρχής είναι σε ό,τι αφορά την ευρύτερη κοινή γνώμη» είπε ο κ.Κύρτσος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης