Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τις ΗΠΑ για το εμπόριο - Διαμορφώνουμε το χρονοδιάγραμμα για τα επόμενα βήματα

Κίνα: Βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τις ΗΠΑ για το εμπόριο - Διαμορφώνουμε το χρονοδιάγραμμα για τα επόμενα βήματα
Το κινεζικό Υπουργείο Εμπορίου τόνισε ότι η αμερικανική αντιπροσωπεία για το εμπόριο είναι «ευπρόσδεκτη» στο Πεκίνο
Στο γεγονός ότι η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε στενή επαφή αναφορικά με τον εμπορικό τομέα, αναφέρθηκε σήμερα (13/12) το κινεζικό Υπουργείο Εμπορίου, τονίζοντας παράδειγμα ότι οποιαδήποτε επίσκεψη αμερικανικής εμπορικής αντιπροσωπείας στη χώρα είναι «ευπρόσδεκτη».
Πριν από μερικές εβδομάδες, οι πρόεδροι των δύο χωρών ανακοίνωσαν μία εμπορική εκεχειρία 90 ημερών, η οποία τοποθέτησε στον «πάγο» την προγραμματισμένη αύξηση των αμερικανικών δασμών σε κινεζικά αγαθά ύψους 200 δισ. δολ. κατά την έναρξη του 2019.
Μάλιστα, την Τρίτη (11/12), αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης ανέφερε ότι η Κίνα συμφώνησε να μειώσει τους δασμούς στις εισαγωγές αμερικανικών οχημάτων από το 40% στο 15%, διευκολύνοντας τις νέες συνομιλίες που έχουν ξεκινήσει οι δύο πλευρές.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κινεζικού Υπουργείου, Gao Feng, οι δύο πλευρές βρίσκοτναι σε στενή επαφή, καθώς και ότι «αντάλλαξαν απόψεις για το χρονοδιάγραμμα για τα επόμενα βήματα».
Ερωτηθείς για το εάν η Κίνα σχεδιάζει να στείλει αντιπροσωπεία στις ΗΠΑ ώστε να συζητήσει τα εμπορικά ζητήματα, ο κ. Gao απάντησε πως «αυτή τη στιγμή και οι δύο πλευρές βρίσκονται σε στενή επαφή», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «η Κίνα καλωσορίζει την αμερικανική πλευρά να έρθει στην Κίνα για διαβουλεύσεις και είναι επίσης ανοικτή να επισκεφθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες για συνομιλίες».
Αναφορικά με την είδηση ότι η Κίνα αγόρασε 500.000 τόνους αμερικανικής σόγιας, ο κ. Gao σχολίασε ότι «η σόγια ήταν πάντα ένα σημαντικό προϊόν εισαγωγής από τις Ηνωμένες Πολιτείες», προσθέτοντας μάλιστα ότι «έχουμε μία τεράστια ζήτηση στην εγχώρια αγορά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης