Στην Επ. Ανταγωνισμού «μετακομίζει» η Θάνου - Προτείνεται για τη θέση του προέδρου

Στην Επ. Ανταγωνισμού «μετακομίζει» η Θάνου - Προτείνεται για τη θέση του προέδρου
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Βασιλική Θάνου αποτελεί επιλογή του Αλέξη Τσίπρα
Τη Βασιλική Θάνου προτείνει η κυβέρνηση για τη θέση του προέδρου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Την επίσημη πρόταση υπέβαλε στη Βουλή, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, και σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Θάνου αποτελεί επιλογή του Αλέξη Τσίπρα για την αναβάθμιση του ρόλου της Επιτροπής.
Το τελευταίο διάστημα, η κ. Θάνου ήταν υπεύθυνη του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού, ενώ έχει διατελέσει πρόεδρος του Αρείου Πάγου και στη συνέχεια υπηρεσιακή πρωθυπουργός.
Έντονη ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, με τον αντιπρόεδρο του κόμματος, Κ. Χατζηδάκη, να τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι: «Η βρισκόμενη σε αποδρομή κυβέρνηση εξασφαλίζει στην κ. Θάνου μία καλά προβεβλημένη και αμειβόμενη απασχόληση με πενταετή -βάσει της σχετικής νομοθεσίας- θητεία.
Η επιλογή αυτή όχι μόνο δεν συνδράμει στην αναβάθμιση της τόσο σημαντικής αυτής Αρχής, αλλά είναι και τελείως αντίθετη στην έννοια της ανεξαρτησίας της.
Μία έννοια που έχει ήδη πλήξει σοβαρότατα και συστηματικά η σημερινή κυβέρνηση με πλήθος παρεμβάσεών της καθ’ όλη την θητεία της, όπως με τις τροποποιήσεις που έφερε στην Βουλή τον Ιανουάριο 2016 αλλά και σειρά άλλων επιλογών.
Δεν είναι τυχαίο που τόσο στην πρόσφατη Έκθεση του ΟΟΣΑ (2018) για την Επιτροπή Ανταγωνισμού και το έργο της, όσο και στην τέταρτη αξιολόγηση του Ιουνίου 2018, εγείρεται τόσο εμφατικά το ζήτημα της διασφάλισης της ανεξαρτησίας της Αρχής.
Η σημερινή επιλογή της κυβέρνησης να προτείνει την κ. Θάνου για τη θέση της Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού είναι μία απροσχημάτιστη πολιτική εξυπηρέτηση που πλήττει άλλο έναν -σημαντικότατο- θεσμό για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και την προστασία του καταναλωτή».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS