Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ο Ριχάρδος και άλλοι 7 για το κύκλωμα χρυσού

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ο Ριχάρδος και άλλοι 7 για το κύκλωμα χρυσού
Tα μέλη του δικαστικού συμβουλίου έκριναν ότι δεν συντρέχουν λόγοι για προφυλάκιση
Την άρση της προσωρινής κράτησης των οκτώ κρατουμένων για την υπόθεση της εξαγωγής χρυσού στην Τουρκία διατάσσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.
Το Συμβούλιο, με βούλευμα που εκδόθηκε σήμερα (13/12/2018), διατάσσει την αποφυλάκιση των οκτώ κατηγορουμένων που κρίθηκαν προφυλακιστέοι, μία ημέρα πριν ενημερωθεί από την αρμόδια Αρχή η ανακρίτρια της υπόθεσης ότι η δεν υφίσταται αδίκημα λαθρεμπορίας για την εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Συμβούλιο ορίζει για τον ενεχυροδανειστή Ριχάρδο Μυλωνά αλλά και τον -κατά τη δικογραφία- συναρχηγό της ομάδας, Τούρκο συριακής καταγωγής, χρηματική εγγύηση 200.000 ευρώ καθώς και περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα μία φορά τον μήνα.
Οι δικαστές φέρονται, επίσης, να μην ορίζουν προθεσμία για την καταβολή της εγγυοδοσίας, γεγονός που σημαίνει ότι οι δύο προσωρινά κρατούμενοι πρέπει να καταβάλουν το ποσό για να βγουν από τη φυλακή.
Για τους άλλους έξι προφυλακισμένους, το βούλευμα ορίζει μόνο την επιβολή περιοριστικών όρων.
Όσον αφορά τον Ριχάρδο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκεται σε αναζήτηση των 200.000 ευρώ για την εγγύηση του, διότι οι λογαριασμοί του είναι δεσμευμένοι.

Το χρονικό

Η υπόθεση του κυκλώματος χρυσού εξελίχθηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα φιάσκο της δικαιοσύνης και της αστυνομίας, που εξέθεσε και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος από το βήμα της Βουλής είχε μιλήσει για επιτυχία της ΕΛΑΣ, για εξάρθρωση λαθρεμπορίας χρυσού, κατονομάζοντας, μάλιστα, τον Ριχάρδο.
Ωστόσο, το βασικό αδίκημα που περιλαμβανόταν στη δικογραφία της αστυνομίας, αυτό τη λαθρεμπορίας χρυσού, δεν στοιχειοθετείτο, καθώς σύμφωνα με έγγραφο από δημόσια Αρχή -που επικαλείται την τελωνειακή νομοθεσία- δεν οφείλονται δασμοί και φόροι για εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS