Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Διάκριση για το «Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Παρακολούθησης» της Ελληνικός Χρυσός

tags :
Διάκριση για το «Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Παρακολούθησης» της Ελληνικός Χρυσός
Διάκριση για το «Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Παρακολούθησης» της Ελληνικός Χρυσός
Σημαντική διάκριση στην κατηγορία «Bravo Environment» του θεσμού BRAVO 2018 απέσπασε το «Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Παρακολούθησης» που δημιούργησε και εφαρμόζει η Ελληνικός Χρυσός από την αρχή λειτουργίας της, στο πλαίσιο της 9ης ετήσιας εκδήλωσης βράβευσης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
Με περισσότερα από 400 σημεία περιβαλλοντικού ελέγχου στην περιοχή γύρω από τα Μεταλλεία Κασσάνδρας στη ΒΑ Χαλκιδική και άμεση ανάρτηση όλων των μετρήσεων σε ειδική πλατφόρμα στο διαδίκτυο, το «Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Παρακολούθησης» της Ελληνικός Χρυσός  έχει ξεχωρίσει από την έναρξη της λειτουργίας του.
Πρόκειται για μία επένδυση άνω των €4 εκ. με ετήσιο κόστος λειτουργίας των σταθμών παρακολούθησης που ξεπερνά τα €2 εκ.,  το οποίο αποσκοπεί στη συνεχή παρακολούθηση και αξιολόγηση των περιβαλλοντικών παραμέτρων της περιοχής, αποτελώντας ένα από τα πιο εκτεταμένα και εξελιγμένα προγράμματα παρακολούθησης περιβάλλοντος στην Ευρώπη.
Πιο συγκεκριμένα, το  Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Παρακολούθησης της Ελληνικός Χρυσός, μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας, προσφέρει ανά πάσα στιγμή την ευκαιρία σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη (πολίτες, υπηρεσίες, φορείς κ.α.)  να ενημερωθούν για την ποιότητα και τις εκπομπές της ατμόσφαιρας, του νερού, του θορύβου και άλλων περιβαλλοντικών παραμέτρων.
Η μέτρηση των παραμέτρων συνεχούς παρακολούθησης γίνεται καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου με βήμα ενός λεπτού, μέσω ενός εγκατεστημένου μικροεπεξεργαστή που μεταβιβάζει τις ενδείξεις ασύρματα στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας και με αυτό τον τρόπο είναι δυνατός ο συνεχής έλεγχος της περιβαλλοντικής κατάστασης της ευρύτερης περιοχής.
Ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός κ. Δημήτρης Δημητριάδης, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που για μια ακόμη φορά το πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Παρακολούθησης διακρίνεται για την καινοτομία, αλλά  και την αποδοτικότητά του. Μέσω του προγράμματος, έχουμε τη δυνατότητα να λαμβάνουμε οποιοδήποτε λεπτό της ημέρας μια ακτινογραφία της κατάστασης του περιβάλλοντος στην ευρύτερη περιοχή των Μεταλλείων Κασσάνδρας. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτέλεσε εξαρχής μια σημαντική επένδυση και κομβικής σημασία εργαλείο για τη βιώσιμη ανάπτυξη των Μεταλλείων Κασσάνδρας και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της δραστηριότητάς μας στο ελάχιστο.»

 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης