Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

tags :
Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;
Ο Πάνος Καμμένος απειλεί με παραίτηση εάν η Συμφωνία των Πρεσπών φτάσει στη Βουλή
Παλιά μου τέχνη κόσκινο, λέει μια παλιά παροιμία…
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πάνος Καμμένος έχει απειλήσει με παραίτηση, με αποχώρηση από την κυβέρνηση και διάφορα άλλα τέτοια ωραία, δημοφιλή και βαρύγδουπα.
Δεν είναι η πρώτη φορά, που μόλις βλέπει ότι οι εξελίξεις τον στήνουν στον τοίχο, ο κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα απειλεί με παραίτηση, κάτι που «συνήθως» ισοδυναμεί με πτώση της κυβέρνησης.
Και λέμε «συνήθως» διότι -τον τελευταίο τουλάχιστον καιρό- υποστηρίζει ότι στόχος του δεν είναι η πτώση της κυβέρνησης, την οποία και θα συνεχίσει να στηρίζει, όπως λέει πάντα.
Η πρώτη φορά -επί Αλέξη Τσίπρα εννοείται- ήρθε όταν «πήγαινε» στη Βουλή το τρίτο μνημόνιο, ακολούθησε άλλη μια όταν πήγε προς ψήφιση στη Βουλή η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά… και μέχρι να φτάσουμε στο σήμερα μεσολάβησαν κι άλλες.
Τελευταία, λοιπόν, ο Πάνος Καμμένος απειλεί με παραίτηση λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Μάλιστα, μέσα σε μία μόλις μέρα άλλαξε δυο φορές τους… όρους που έθετε.
Και εξηγούμεθα.
Εκεί που όλοι ξέραμε ότι ο Πάνος Καμμένος θα αποχωρούσε από την κυβέρνηση όταν η Συμφωνία των Πρεσπών έφτανε στην ελληνική Βουλή, χθες κατά την επίσκεψη του στην 1η Στρατιά στη Λάρισα υποστήριξε -σε συνάντηση του με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων- ότι εάν η Συμφωνία των Πρεσπών ψηφιστεί από τη Βουλή των Σκοπίων, ο ίδιος θα παραιτηθεί από υπουργός Άμυνας.
«Δήλωσα στα φυλάκια και στο προσωπικό που συνάντησα ότι αν συνεχίσει και ψηφιστεί η συνθήκη των Πρεσπών από την μεριά της πΓΔΜ εγώ θα παραιτηθώ από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνοντας και το βάρος αυτής της ευθύνης, θα αποσυρθώ από την κυβέρνηση» ήταν η ακριβής δήλωση, που είναι καταγεγραμμένη σε βίντεο.
Λίγη ώρα όμως αργότερα -και σε δηλώσεις αποχωρώντας από την εκδήλωση- ο ίδιος υπουργός είπε ότι θα παραιτηθεί όταν η Συμφωνία των Πρεσπών φτάσει στην… ελληνική Βουλή και έτσι επέστρεψε στην αρχική του θέση.
«Είναι δεδομένο ότι αν -ω μη γένοιτο- αυτή η συμφωνία φτάσει στη Βουλή, εγώ δεν θα συνεχίσω να είμαι Υπουργός Εθνικής Άμυνας και ούτε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα συνεχίσουν να αποτελούν μέλος του κυβερνητικού συνασπισμού» δήλωσε ολοκληρώνοντας την επίσκεψη του.
Θυμάστε το παραμύθι με τον ψεύτη βοσκό; Αυτόν που έκανε φάρσες στους συγχωριανούς του και φώναζε ότι ένας λύκος του τρώει τα πρόβατα και τελικά όταν πράγματι εμφανίστηκε ο λύκος κανείς δεν πήγε να τον βοηθήσει γιατί κανείς δεν τον πίστευε;
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης