Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Κατάφερε να κρατήσει το θετικό πρόσημο

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Κατάφερε να κρατήσει το θετικό πρόσημο
ΑΓΟΡΑ: Τα κατάφερε και το κράτησε μέχρι το κλείσιμο το θετικό πρόσημο. Επιτυχία θα μου πεις αλλά με αυτά που έχουμε δει φέτος, ό,τι κερδίζεις το κερδίζεις με κόπο και είμαστε ευχαριστημένοι.

Ο δε τζίρος αυξήθηκε στα 56,5 εκατ. ευρώ με τα 25 εκατ. ευρώ να είναι πακέτα. Πρέπει να έχει και 3 εκατ. ευρώ σε ομόλογα. Στην Εθνική έγινε πακέτο 5,5 εκατ. ευρώ, στην Alpha Bank πακέτο 9,6 εκατ. ευρώ, στον ΟΠΑΠ δύο συνολικής αξίας 6 εκατ. ευρώ περίπου και στη Grivalia 3 εκατ. ευρώ. Όλα μετά τις τελικές δημοπρασίες.

ΔΕΗ: Ξανά εκ των πρωταγωνιστών ο τίτλος και με καλό όγκο συναλλαγών. Στο +2,78% και στα 1,48 ευρώ με όγκο 353 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 343 εκατ. ευρώ. Αυτό που μας άρεσε ήταν πως στο κλείσιμο οι αγοραστές ζητούσαν 27 χιλ. τεμάχια.

MOTOR OIL: Εξαιρετική και σήμερα έκλεισε με άνοδο και στα 21,50 ευρώ με καλό όγκο συναλλαγών.

JUMBO: Και πήραν το υπόλοιπο μέρισμα όσοι είχαν μετοχές στο άνοιγμα της συνεδρίασης και δεν υποχώρησε ο τίτλος. Εξαιρετικός! Η αποτίμηση στα 1,87 δισ. ευρώ και η μετοχή στα 13,76 ευρώ.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Έδωσε λεπτομέρειες για τη συμφωνία αλλά και πάλι λείπουν αρκετά κομμάτια από το παζλ. Για μία εταιρεία που αξίζει 3-4 εκατ. ευρώ η Μοτοδυναμική έβαλε σε αύξηση 15 εκατ. ευρώ και παίρνει περίπου το 80%.

Έδωσε επίσης και κάποια στοιχεία για τα αποτελέσματα εξαμήνου 2018 αλλά και ισολογισμού 2018 χωρίς όμως καθαρή θέση, συνολικές υποχρεώσεις κτλ. Ο τραπεζικός δανεισμός θα είναι 18 εκατ. ευρώ και θα έχει άλλα 10 εκατ. ευρώ κεφάλαιο κίνησης.

Τα χρήματα από την αύξηση και τα νέα τραπεζικά κεφάλαια θα πάνε για ανανέωση του στόλου.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Πήρε παράταση η συμφωνία με τις τράπεζες για ένα ακόμη μήνα και έτσι τα δάνεια δεν θα φαίνονται ληξιπρόθεσμα μέχρι 12/1/19. Τι θα αλλάξει βέβαια μετά δεν το ξέρουμε…

ΛΑΜΔΑ: Με το χάρακα φαίνεται πως το παίζουν το χαρτί και όποιοι ακολουθούν τα σημάδια της τεχνικής ανάλυσης μπορούν να βγάλουν χαρτζιλίκι. Πήγε μέχρι τα 5,80 ευρώ με το υψηλό ημέρας να είναι στα 6,09 ευρώ.

Κάποια στιγμή προς το κλείσιμο της συνεδρίασης οι πωλητές έγιναν πιο επιθετική και βύθισαν τη μετοχή που ήταν και λίγο «κούφια». Πήγε σε ΑΜΕΜ και τελικά έκλεισε στα 5,90 ευρώ με απώλειες 2,48% και όγκο 28 χιλ. τεμάχια.

ΤΕΡΝΑ ENERGY: Έκανε όγκο 115 χιλ. τεμάχια και στην τιμή κλεισίματος των 6 ευρώ οι πωλητές ήθελαν να δώσουν 54 χιλ. τεμάχια αλλά δεν τα κατάφεραν.

ΑΝΕΜΟΣ: Υπήρχε πωλητής στα 1,64 ευρώ από το ξεκίνημα της συνεδρίασης αλλά δεν κατάφερε να πουλήσει τα κομμάτια που είχε βάλει.

CENERGY: Μεγάλος ο όγκος στη μετοχή. Ξεπέρασε τις 300 χιλ. τεμάχια και ενώ είχαν μείνει πολλά στην τιμή κλεισίματος έγιναν όλα.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Καλή η εικόνα του τίτλου και στη σημερινή συνεδρίαση. Αύριο στο κλείσιμο οι αλλαγές στους FTSE δείκτες και ίσως δούμε μεγαλύτερη κινητικότητα.

INTRALOT: Μέχρι και τα 0,4510 ευρώ πήγε η μετοχή και τελικά έκλεισε στα 0,49 ευρώ με απώλειες 3,35% και όγκο 393 χιλ. τεμάχια. Βγήκε αγοραστής στα 0,49 ευρώ και κράτησε τη μετοχή.

ΕΛΤΡΑΚ: Πακέτο και εδώ 143 χιλ. τεμαχίων και έκανε μέσα στην αγορά 656 τεμάχια και έκλεισε στα 2,34 ευρώ με άνοδο 7,34%.

FRIGOGLASS: Ετοιμάζει μεγάλη επένδυση και άρα θα αυξηθεί περαιτέρω ο δανεισμός. Αρνητική θυμίζουμε η καθαρή θέση και στα 39 εκατ. ευρώ η αποτίμηση μετά το -5,17% που έγραψε σήμερα. Στα 0,11 ευρώ η μετοχή.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης