Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Strategic Culture: Η θηλιά σφίγγει όλο και πιο πολύ γύρω από το λαιμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης

tags :
Strategic Culture: Η θηλιά σφίγγει όλο και πιο πολύ γύρω από το λαιμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Strategic Culture: Σφίγγει η θηλιά γύρω από το λαιμό της ΕΕ
Οι διαμαρτυρίες του περασμένου Σαββατοκύριακου στη Γαλλία από τα «κίτρινα γιλέκα» μπορεί να έχουν κάνει πολύ μεγαλύτερες ζημιές απ 'ότι απλά μερικά σπασμένα παράθυρα και κάποια κλεμμένα iPhones.
Το βάθος της γαλλικής οργής απέναντι στις νεοφιλελεύθερες παγκοσμιοποιημένες πολιτικές του Προέδρου Macron εισακούστηκαν τελικά αναφέρει σε ανάλυσή του think tank The Strategic Culture Foundation,.
Και η απάντηση του Macron μπορεί να είναι ακριβώς το πράγμα που χρειάζεται για να καταστρέψει ό, τι έχει απομείνει από την αξιοπιστία της αυτοκρατορικής Ευρώπης.
Ο χειρισμός αυτών των διαμαρτυριών από τον Macron ήταν απαράδεκτος.
Ο Macron ζήτησε  τη δημιουργία ενός Μεγάλου Στρατού της ΕΕ και ώθησε σκληρά την τραπεζική ομοσπονδία να εδραιώσει την εξουσία κάτω από τις Βρυξέλλες πάνω από το νόμισμα, την αληθινή «Αχίλλειο  πτέρνα»  της ίδιας της ΕΕ.
Στη συνέχεια, μια προγραμματισμένη αύξηση των φόρων για το πετρέλαιο ντίζελ, που επικοινωνήθηκε στους Γάλλους ως ένας τρόπος για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, ως μέρος της επιθυμίας της ΕΕ.
Σε κάποιο σημείο ο Macron αποκάλεσε τους κακοποιούς των διαδηλωτών.
Και τώρα, μετά από δύο Σαββατοκύριακα βίας και έχοντας καταργήσει τον φόρο για το πετρέλαιο, ο Macron εξέρχεται για να επιβεβαιώσει τη δέσμευση της Γαλλίας να αντιμετωπίσει τη βία.
Αλλά ταυτόχρονα, ζητά σημαντικές φορολογικές περικοπές και δαπάνες κοινωνικής πρόνοιας.
Ο Macron, ο οποίος βλέπει τη δημοτικότητά του σε ιστορικά χαμηλά, λέει ότι ζήτησε από την κυβέρνησή του να αυξήσει των κατώτατο μισθό κατά 100 ευρώ το μήνα από τον Ιανουάριο του 2019 ως μέρος μιας σειράς νέων μέτρων που θα ανακοινωθούν λεπτομερώς την Τρίτη.
Ανέφερε επίσης ότι οι υπερωρίες δεν θα υπόκεινται σε φόρο μισθωτών υπηρεσιών και ότι η διοίκησή του θα καταργήσει μια φορολογική αύξηση των φτωχών και χαμηλού εισοδήματος συνταξιούχων.
Επιπλέον, ο Macron ζήτησε από τις εταιρείες να πληρώσουν τα τέλη περιόδου που δεν θα φορολογούνται και θα αναστείλει την εισφορά CSG για συντάξεις κάτω από 2.000 ευρώ το μήνα.
Ο Macron δήλωσε επίσης ότι η μετανάστευση «πρέπει να συζητηθεί», καθώς το αντι-μεταναστευτικό κλίμα έχει εξαπλωθεί σε όλη την Ευρώπη.
Ωστόσο όπως αναφέρει το Strategic Culture Foundation η Γαλλία έχει ήδη ένα έλλειμμα του προϋπολογισμού που παραβιάζει τους κανονισμούς της ΕΕ.
Έτσι, πώς θα πληρώσει ο Macron τα προγράμματα και τις περικοπές;
Μήπως θα ασχοληθούν οι Βρυξέλλες;
Όχι, επειδή ο Macron είναι ένας από τους δικούς τους, έτσι ώστε ό,τι μπορεί να κάνει η Κομισιόν για να σώσει την κυβέρνησή του θα το κάνει.
Αλλά τι σημαίνει αυτή η κίνηση από τον Macron είναι το πόσο κοντά είναι τα Κίτρινα Γιλέκα να κερδίσουν, γιατί δεν υπάρχει τρόπος αυτά τα πράγματα να βρίσκονται στο τραπέζι αν οι πολιτικοί άνεμοι δεν είχαν μετατοπιστεί αρκετά μακριά για να τον αφήσουν άσχημα εκτεθειμένους.
Με τη βαθμολογία της έγκρισης να πέφτει γρηγορότερα από τη χρηματιστηριακή τιμή της Deutsche Bank, ο Macron έπρεπε να κάνει κάτι για να σταματήσει την παλίρροια εναντίον του.
Είναι τόσο κακό, ακόμη και το υπόλοιπο γαλλικό πολιτικό ίδρυμα ακονίζει τα μαχαίρια τους αναζητώντας ψήφο μη εμπιστοσύνης και την παραίτησή του.
Έτσι, αυτή είναι μια απεγνωσμένη προσπάθεια να καταστείλει την οργή, ρίχνοντας κάποια χρήματα γύρω και υποστηρίζοντας φορολογική ελάφρυνση για τους ίδιους τους ανθρώπους που αγωνίζονται εναντίον του και μετατρέπουν τη γνώμη του κοινού με τον τρόπο του.
Σημειώνεται ότι η Marine Le Pen έχει κρατήσει το στόμα της σχεδόν κλειστό, ενώ αυτό συμβαίνει επιτρέποντας στη θύελλα να συγκεντρώσει τη δύναμη από μόνη της.
Έχει περάσει περισσότερο από μία εβδομάδα από τότε που κάλεσε το γαλλικό κοινοβούλιο να διαλυθεί για πρώτη φορά σε 20 χρόνια.
Το καλύτερο μέρος για αυτή τη κίνηση από τον Macron είναι ότι ο Ιταλός Matteo Salvini, ένας άνθρωπος που περπατάει μέσα από πλήθη στη Ρώμη, όπως αυτός είναι ο μεσσίας, μπορεί να το χρησιμοποιήσει για να εμπνεύσει τα ιταλικά πάθη (όχι μια δύσκολη πρόταση, επιτρέψτε μου να σας πω).
Ο Salvini βλέπει αυτή την πρόταση του Macron, ως «μάννα εξ’ ουρανού».
Αλλά για την ΕΕ, έχει πραγματικά κάποια άλλη επιλογή;
Όταν βγείτε από τον βράχο και πέσετε, οτιδήποτε κάνετε για να μην χτυπήσετε το έδαφος είναι αυτό που κάνετε ανεξάρτητα από τη μακροπρόθεσμη βλάβη.
Η επιβίωση είναι το μόνο που έχει σημασία.
Και αυτό είναι ακριβώς όπου η ΕΕ και Macron κάνουν τώρα.
Κάθε ενέργεια που παίρνουν για να προσπαθήσουν να κρατήσουν αυτή τη δυσλειτουργική και τυραννική ένωση μαζί, σφίγγει τη θηλιά γύρω από τους λαιμούς τους και επιταχύνει την τελική τους κατάρρευση.
Όσο περισσότερο αγωνίζονται να διατηρήσουν τον έλεγχο σε ένα μέρος τόσο περισσότερο ενδυναμώνουν τους εχθρούς τους σε ένα άλλο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης