Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Η αποχώρηση Merkel από την ηγεσία του CDU δημιουργεί προβλήματα σε Πράσινους και AfD

tags :
Η αποχώρηση Merkel από την ηγεσία του CDU δημιουργεί προβλήματα σε Πράσινους και AfD
Τι σηματοδοτεί η αποχώρηση Merkel από την ηγεσία του
Η Angela Merkel αποχώρησε από την ηγεσία της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) και τη θέση της ανέλαβε η  Annegret Kramp-Karrenbauer, στενός σύμμαχος της Merkel που κέρδισε την υποστήριξη του κόμματος με μια πολύ σε εύρος νίκη επί του πιο συντηρητικού Friedrich Merz.
Ο στόχος, όπως πάντα στην Ευρώπη, ήταν να διατηρηθεί πολιτικά το status quo.
Απαιτείται αλλαγή για να μην αλλάξει τίποτα.
Οι διαπραγματεύσεις με το Brexit αφορούν στην παράδοση των Βρετανών σε ένα Brexit που αλλάζει όσο το δυνατόν λιγότερο, για παράδειγμα.
Οι γαλλικές πολιτικές ελίτ δημιούργησαν τον Emmanuel Macron για να περιθωριοποιήσουν τον Francois Melanchon, έναν πιο ανεξάρτητο γάλλο αριστερό πολιτικό.
Ο στόχος ήταν η συνέχεια της πολιτικής ατζέντας αυτή τη φορά με «μαριονέτα» τον Macron.
Αλλά ο Macron αντιμετωπίζει σοβαρά πολιτικά προβλήματα πολιτικά καθώς σιγά σιγά  αποκαλύπτεται ότι είναι τόσο κακός όσο ήταν ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Francois Hollande.
Μέχρι στιγμής, αυτό το παιχνίδι φαίνεται να έχει λειτουργήσει για τη Merkel και το CDU, καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν την Ένωση των CDU/CSU να έχουν κερδίσει 3% και πιο σημαντικό αυτό το ποσοστό να το παίρνουν από τους Πράσινους, οι οποίοι έχουν εκτοξεύσει τα ποσοστά τους καθώς στο πρόσωπό του συνασπίζεται η δυσαρεστημένη Αριστερά στη Γερμανία.
Αυτή η αύξηση των ποσοστών τόσο από τους Πράσινους όσο και από την Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) είναι αυτό που προκάλεσε αυτή την αλλαγή ηγεσίας στο CDU, τα μεγάλα κόμματα βρίσκονται τώρα σε έναν αγώνα για επιβίωση, καθώς οι Γερμανοί ψηφοφόροι είναι βαθιά δυσαρεστημένοι με την ηγεσία τους.
Αλλά, αυτή η αλλαγή μπορεί επίσης να μειώσει κάποια από αυτή τη δυσαρέσκεια (τουλάχιστον για τώρα).
Με την έξοδο της Merkel από την πολιτική στη σκηνή σε ένα επίπεδο, έχει μειωθεί η ανάπτυξη του AfD που έχει τοποθετηθεί ως το κόμμα αντι-Merkel.
Τώρα το AfD πρέπει να επαναπροσδιοριστεί πέρα από το κόμμα «αντι-Merkel», επειδή, όταν η Merkel φύγει, αποχωρεί και ο λόγος της ύπαρξής του.
Και είναι σαφές ότι η AfD αγωνίζεται με αυτό το δεδομένο.
Πριν λίγο καιρό οι δημοσκοπήσεις τους έδιναν ποσοστό 17%-18% και τώρα υποστηρίζουν το 13%-14%.
Ποτέ δεν πίστεψα την άνοδο των Πρασίνων στο 15%, μοιάζει πάντα με μια ψήφο διαμαρτυρίας ενάντια στους Σοσιαλδημοκράτες (SPD).
Η Merkel μέχρι τώρα κερδίζει αυτές τις μικρές μάχες καθώς αποχωρεί από τη εσωτερική πολιτική σκηνή, ξεπερνώντας τον ανταγωνισμό της.
Αλλά, με μια κρίση δημόσιου χρέους στον ορίζοντα θα είναι σε θέση να το ξεπεράσει ή θα είναι τελικά πάρα πολύ γι 'αυτήν;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης