Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σε στρατηγικό επενδυτή ποντάρει ο συνεταιρισμός ΘΕΣ γάλα για να κάνει τα επόμενα βήματα

Σε στρατηγικό επενδυτή ποντάρει ο συνεταιρισμός ΘΕΣ γάλα για να κάνει τα επόμενα βήματα
Ο Συνεταιρισμός ΘΕΣ γάλα δεν φοβήθηκε την οικονομική κρίση και βρήκε διέξοδο διαφυγής
Προ των πυλών ο στρατηγικός επενδυτής στον Συνεταιρισμό Ομάδας Παραγωγών ΘΕΣγάλα.
Μετά από έξι χρόνια ταχείας ανάπτυξης στην ελληνική αγορά χάρη στην πρωτότυπη ιδέα να πουλά φρέσκο γάλα από ATM αρχικά στη Λάρισα και στη συνέχεια  επεκτάθηκε στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.
Ο Συνεταιρισμός ΘΕΣ γάλα δεν φοβήθηκε την οικονομική κρίση και βρήκε διέξοδο διαφυγής.
Ωστόσο τα επόμενα επιχειρηματικά βήματα ανέβασαν τα κόστη λειτουργίας και τα περιθώρια κέρδους μειώθηκαν δημιουργώντας σταδιακά την ανάγκη για άμεση ρευστότητα η οποία ήταν δυσεύρετη, με τις τράπεζες επί της ουσίας να τους έχουν γυρίζει την πλάτη.
Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβούλου του Συνεταιρισμού κ. Αθανάσιος Βακάλης ανέλαβε πρωτοβουλία για την αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή με την προοπτική το εγχείρημα των κτηνοτρόφων της Λάρισας να παραμένει εν ζωή παρά τις οικονομικές δυσκολίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι επαφές για την αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή είναι σε πολύ καλό δρόμο και για κάποιους άλλους είναι θέμα χρόνου να ολοκληρωθεί η συμφωνία.
Οι ίδιες πηγές λένε ότι έχει βρεθεί ο επιχειρηματίας που θέλει να αναλάβει το ρόλο του στρατηγικού επενδυτή.
Το προφίλ της επιχειρηματικής δραστηριότητας δεν συνδέεται με αυτή του ΘΕΣ γάλα καθώς πρόκειται για εξαγωγική εταιρεία με σημαντική παρουσία σε άλλο κλάδο της οικονομίας.
Το κοινό σημείο των δύο εταιρειών είναι η ευρύτερη περιοχή της Λάρισας αλλά ο συνομιλητής της εταιρείας ΘΕΣγάλα  θέλει να επενδύσει στην αγορά των τροφίμων.
Ο υποψήφιος στρατηγικός επενδυτής έχει θέσει ως προϋπόθεση για την είσοδό του την απόκτηση των «ισχυρών» περιουσιακών στοιχειών της εταιρείας που είναι  τα  εμπορικά  σήματα της εταιρείας.
Ο Συνεταιρισμός ΘΕΣ γάλα χρειάζεται μία ισχυρή «ένεση» ρευστότητας για να υλοποιήσει τα επενδυτικά της σχέδια  όπως είναι νέα γραμμή παραγωγής και να υλοποιήσει την επέκταση των σημείων πώλησης όπως και την ενίσχυση των κεφαλαίων της εταιρείας.
Το τίμημα εισόδου του στρατηγικού επενδυτή σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ανέλθει περίπου στα 6 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία ΘΕΣγάλα με βάση τα οικονομικά μεγέθη του 2015 δεν έχει άνεση χρόνου καθώς όπως λένε κτηνοτρόφοι υπάρχουν καθυστερήσεις στην αποπληρωμή τους με αποτέλεσμα κάποιοι να μη τροφοδοτούν τον συνεταιρισμό με πρώτη ύλη που είναι το γάλα.
Τα καθαρά αποτελέσματα χρήσης του 2015 εμφανίζουν θετικό πρόσημο 37.332,28 ευρώ όταν το 2012 ήταν στα 773.607,88 ευρώ.
Ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 23,1 εκατ. ευρώ το 2015 έναντι 16 εκατ. ευρώ του 2012.   
Οι συνολικές υποχρεώσεις της εταιρείας «αγγίζουν» τα 6 εκατ. ευρώ.
Η εταιρεία αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες να αναρτήσει τον ετήσιο ισολογισμό του 2017, ο οποίος πιθανότητα να εμφανίζει μικρότερο πόσο ως καθαρό αποτέλεσμα χρήσης.
Πάντως στέλεχος της αγοράς εκτιμά ότι η είσοδος στρατηγικού επενδυτή είναι αναγκαία και μάλιστα άμεση διότι σε άλλη περίπτωση θεωρεί ότι μπορεί να διαμορφωθούν δύσκολες οικονομικές συνθήκες για τους κτηνοτρόφους συνεταιριστές.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingernws.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης