Διεθνή

Επιμένει ο Trump: Το Μεξικό θα πληρώσει για το τείχος στα σύνορα

Επιμένει ο Trump: Το Μεξικό θα πληρώσει για το τείχος στα σύνορα
Το Μεξικό θα πληρώσει για το τείχος στα σύνορα, επαναλαμβάνει ο Donald Trump
Την πάγια άποψή του ότι το Μεξικό θα πληρώσει για το τείχος στα σύνορα με τις Ηνωμένες Πολιτείες, μέσω της νέας εμπορικής συμφωνίας των δύο χωρών, επανέλαβε ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump.
Την ίδια ώρα που ο Μεξικανός Πρόεδρος διαβεβαίωνε ότι το θέμα αυτό δεν συζητήθηκε καθόλου στις συνομιλίες που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του.
Το 2016, κατά την προεκλογική εκστρατεία του, ο Donald Trump υποσχέθηκε ότι θα χτίσει ένα τείχος στα σύνορα για να σταματήσει την παράνομη μετανάστευση και υποστήριζε ότι οι Μεξικανοί και όχι οι Αμερικανοί φορολογούμενοι θα το πληρώσουν.
Σε σημερινή (13/12) ανάρτησή του στο Twitter, ο Ρεπουμπλικάνος ισχυρίστηκε ο Καναδάς και το Μεξικό θα πληρώσουν το τείχος, χάρη στα χρήματα που θα εξοικονομηθούν –χωρίς να διευκρινίσει το πώς– από την εμπορική συμφωνία τους.
«Μόνο με τα χρήματα που γλιτώνουμε, το Μεξικό πληρώνει για το τείχος!», έγραψε, χρησιμοποιώντας κεφαλαία γράμματα, όπως συνηθίζει.
Μολονότι ορισμένες αμερικανικές επιχειρήσεις θα ωφεληθούν από τη νέα συμφωνία ελευθέρου εμπορίου της Βόρειας Αμερικής, δεν είναι σαφές τι εννοούσε ο Donald Trump όταν αναφερόταν στην εξοικονόμηση χρημάτων για την αμερικανική κυβέρνηση.
Η ηγέτιδα των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Nancy Pelosi, τον ειρωνεύτηκε μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Καπιτώλιο.
«Ποια χρήματα;
Αυτά τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για να πληρωθεί το τείχος;
Τα χρήματα που βγάζουν οι επιχειρήσεις;
Για ποια χρήματα μιλάει;
Δεν έχει νόημα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης