Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στον όμιλο ΟΤΕ η Νέλλη Τζάκου της Εθνικής – Θα αναλάβει επικεφαλής της Cosmote Payments

Στον όμιλο ΟΤΕ η Νέλλη Τζάκου της Εθνικής – Θα αναλάβει επικεφαλής της Cosmote Payments
Η κ. Τζάκου απομακρύνθηκε από την Εθνική Τράπεζα στις αρχές Νοεμβίου μετά την αποκάλυψη για την εμπλοκή των τραπεζών και ειδικά της Εθνικής στις δουλειές του Παπαευαγγέλου
Στον Όμιλο ΟΤΕ οδεύει σύμφωνα με πληροφορίες η Νέλλη Τζάκου, η πρώην γενική διευθύντρια λιανικής τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας.
Να σημειωθεί ότι την πληροφορία αυτή την έχει ήδη αποκαλύψει το bankingnews ήδη από τα μέσα Νοεμβρίου 2018.

Η κ. Τζάκου απομακρύνθηκε από την Εθνική Τράπεζα στις αρχές Νοεμβίου μετά την αποκάλυψη για την εμπλοκή των τραπεζών και ειδικά της Εθνικής στις δουλειές του Παπαευαγγέλου του πρώην αντιπροέδρου της Jumbo η οποίος είχε εντατικοποιήσει την χρυσή βίζα με τους κινέζους χρησιμοποιώντας τραπεζικά POS.
Ωστόσο η εμπλοκή της Τζάκου που την οδήγησε σε απομάκρυνση είναι ότι ενώ έλαβε επιστολή από την Κεντρική Τραέπζα της Κίνας την υποβάθμισε και δεν ενημέρωσε την διοίκηση της Εθνικής τράπεζας.
Η κ. Τζάκου, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να αναλάβει την διοίκηση της Cosmote Payments , την νέα θυγατρική του ΟΤΕ, η οποία συστάθηκε τον περασμένο Ιούλιο και δραστηριοποιείται στο κομμάτι των ηλεκτρονικών πληρωμών.
Να σημειωθεί ότι σκοπός της «Cosmote Payments» είναι η παροχή υπηρεσιών πληρωμών δηλαδή ειδικότερα η διενέργεια διαφόρων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων μεταξύ των οποίων
•    Υπηρεσίες που επιτρέπουν τις τοποθετήσεις μετρητών σε λογαριασμό πληρωμών, καθώς και όλες οι δραστηριότητες που απαιτούνται για την τήρηση λογαριασμού πληρωμών.
•    Υπηρεσίες που επιτρέπουν τις αναλήψεις μετρητών από λογαριασμό πληρωμών, καθώς και όλες οι δραστηριότητες που απαιτούνται για την τήρηση λογαριασμού πληρωμών.
•    Εκτέλεση πράξεων πληρωμής, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς κεφαλαίων, σε λογαριασμό πληρωμών που έχει ανοίξει ο χρήστης στον πάροχο υπηρεσιών πληρωμών του ή σε άλλο πάροχο υπηρεσιών πληρωμών (εκτέλεση εντολών άμεσης χρέωσης, συμπεριλαμβανομένης της εφάπαξ άμεσης χρέωσης, εκτέλεση πράξεων πληρωμής με κάρτα πληρωμής ή ανάλογο μέσο, εκτέλεση μεταφορών πίστωσης, συμπεριλαμβανομένων των πάγιων εντολών).
•    Εκτέλεση πράξεων πληρωμής στο πλαίσιο των οποίων τα χρηματικά ποσά καλύπτονται από πιστωτικό άνοιγμα για το χρήστη υπηρεσιών πληρωμών (εκτέλεση εντολών άμεσης χρέωσης, συμπεριλαμβανομένης της εφάπαξ άμεσης χρέωσης, εκτέλεση πράξεων πληρωμής με κάρτα πληρωμής ή ανάλογο μέσο, εκτέλεση μεταφορών πίστωσης, συμπεριλαμβανομένων των πάγιων εντολών).
•    Η έκδοση, διανομή και εξαργύρωση ηλεκτρονικού χρήματος.
Στο πρώτο διοικητικό συμβούλιο της Cosmote Payments συμμετέχουν οι κ.κ. Κων/νος Λιαμίδης ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Κων/νος Κρόκος ως αντιπρόεδρος, Μπάμπης Μαζαράκης (ο γενικός διευθυντής οικονομικών του ομίλου ΟTE) και Παναγιώτης Ταμπούρλος.

www,bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης