Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Ελλάδα μπορούμε» το σύνθημα του 12ου συνεδρίου της ΝΔ – Στις 19:00 η ομιλία Μητσοτάκη - Αναλυτικά το πρόγραμμα

tags :
«Ελλάδα μπορούμε» το σύνθημα του 12ου συνεδρίου της ΝΔ – Στις 19:00 η ομιλία Μητσοτάκη - Αναλυτικά το πρόγραμμα
Μεϊμαράκης: Ενωμένη και δυνατή η ΝΔ, τελικός στόχος η νίκη στις εθνικές εκλογές
(upd2) Με το σύνθημα «Ελλάδα μπορούμε» αρχίζει τις εργασίες του σήμερα Παρασκευή 14/12 το 12ο συνέδριο (14 -16 Δεκεμβρίου, στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo στον χώρο του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος)  της ΝΔ με βασική επιδίωξη του Κ. Μητσοτάκη και της ηγεσίας του κόμματος να σταλεί σαφές μήνυμα ενότητας και νίκης ενόψει των κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων του 2019.
Την κήρυξη των εργασιών θα σημάνει στις 18:45 ο πρόεδρος της Επιτροπής του Συνεδρίου, Ευάγγελος Μεϊμαράκης και θα ακολουθήσει στις 19:00 η ομιλία του κ.Μητσοτάκη.
Οι εργασίες του συνεδρίου αναμένονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον δεδομένου ότι σε ένα εξάμηνο από σήμερα είναι προγραμματισμένες οι ευρωεκλογές και οι αυτοδιοικητικές εκλογές, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει νωρίτερα και το ενδεχόμενο των πρόωρων εθνικών εκλογών.
Στόχος του κ.Μητσοτάκη είναι να παρουσιάσει ένα σαφές πρόγραμμα και πλαίσιο πολιτικής στρατηγικής και κατεύθυνσης ενόψει των πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων και παράλληλα να διατηρήσει το κόμμα του ενωμένο και πρωτίστως έτοιμο να ανταπεξέλθει στους κρίσιμους μήνες που έπονται.
Στο πλαίσιο αυτό, το συνέδριο είναι η καλύτερη αφορμή προκειμένου η ΝΔ να παρουσιάσει και να προβάλλει τις θέσεις της.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στους περίπου 5.000 συνέδρους θα μοιραστεί φυλλάδιο, το οποίο θα εμπεριέχει τις δεσμεύσεις της ηγεσίας σε μία σειρά τομείς που αφορούν: την Κατοικία, το Εισόδημα, την Εργασία, την Κοινωνική Αλληλεγγύη, την Παιδεία, το Περιβάλλον, την Υγεία, την Ασφάλεια, τη Σχέση των πολιτών με το κράτος, την Συμφιλίωση της Επαγγελματικής με την Προσωπική ζωή.
Το φυλλάδιο σε πιο απλή γλώσσα θα περιλαμβάνει τις δράσεις και τα μέτρα για να βελτιωθεί η καθημερινότητα και διαβίωση των πολιτών που ασφυκτιούν κάτω από την οικονομική κρίση, και κυρίως των πλέον ευάλωτων, των χαμηλά αμειβόμενων, των ανέργων, των ηλικιωμένων.

Ομιλία Μητσοτάκη

Σήμερα όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην ομιλία του Κ.Μητσοτάκη, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να αναφερθεί αφενός στο τι έχει φέρει έως σήμερα η κυβέρνηση Τσίπρα στην χώρα και αφετέρου στο δικό του σχέδιο και όραμα για την επόμενη ημέρα της χώρας.
Πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ.Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να περιγράψει με σαφήνεια τι σκοπεύει και μπορεί να κάνει ως κυβέρνηση, άρα τι θα πρέπει να περιμένουν οι πολίτες από μια κυβέρνηση της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη καθώς και να αναδείξει τα διλήμματα, στα οποία θα πρέπει να κληθούν να αποφασίσουν και οι ψηφοφόροι, όπως με ποιον θέλουν να συνεχίσουν: με την αλήθεια ή με τον λαϊκισμό; , με την πρόοδο ή με τη συντήρηση;
Σε αυτό το πλαίσιο έχει ιδιαίτερη σημασία το πώς ο κ.Μητσοτάκης θα τοποθετήσει πολιτικά τη ΝΔ, τι πολιτικό στίγμα θα μεταφέρει, δεδομένων και των κατηγοριών που δέχεται από την κυβέρνηση Τσίπρα για «ακροδεξιά στροφή».
Οι ομιλίες θα συνεχιστούν αύριο Σάββατο 15/12 με αυτές των Αντώνη Σαμαρά και Δ. Αβραμόπουλου να ξεχωρίζουν ενώ την Κυριακή 16/12 θα ακολουθήσουν οι ομιλίες των αντιπροέδρων Άδωνι Γεωργιάδη και Κ. Χατζηδάκη.

Πολιτικό άνοιγμα

Επιπλέον, η ΝΔ θα θελήσει να αναδείξει την πρόθεση της για ανανέωση και διεύρυνση.
Το μήνυμα θα υπογραμμιστεί και με τους προσκεκλημένους που θα μιλήσουν στην ενότητα "Ανοικτό Κόμμα Ανοικτό Βήμα", την Κυριακή μεταξύ των οποίων ο προερχόμενος από τον χώρο του software Μάρκος Βερέμης, η καθηγήτρια Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Βάσω Κιντή, ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ και πρώην πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ Mιχαήλ Κωσταράκος, ο αναπληρωτής καθηγητής Κοινωνικής Πολιτικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Μάνος Ματσαγγάνης, ο διευθυντής ερευνών του οργανισμού έρευνας και ανάλυσης της "διαΝΕΟσις" Κυριάκος Πιερρακάκης και ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης.
Παράλληλα με τις κεντρικές εργασίες του συνεδρίου θα εξελίσσεται και "το παράλληλο πρόγραμμα" που διοργανώνουν οι Γραμματείες της Νέας Δημοκρατίας, το Ινστιτούτο Κωνσταντίνος Καραμανλής, η ΟΝΝΕΔ και το Μητρώο στελεχών, με τοποθετήσεις για ζητήματα ειδικού ενδιαφέροντος: την ανεργία των νέων, τη συμμετοχή των νέων στα κοινά με σεμινάρια που αφορούν τόσο την επικοινωνία και τα ΜΜΕ όσο και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, το bullying, το brain drain και τις ανισότητες που αντιμετωπίζουν μέχρι και σήμερα οι γυναίκες στην αγορά εργασίας.

Μεϊμαράκης: Ενωμένη και δυνατή η ΝΔ, τελικός στόχος η νίκη στις εθνικές εκλογές

Την θέση ότι η ΝΔ ενωμένη και δυνατή είναι έτοιμη να δώσει τη μάχη συντεταγμένα και με ηπιότητα με τελικό στόχο τη νίκη στις εθνικές εκλογές διατύπωσε ο πρόεδρος του Συνεδρίου της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης με αφορμή την έναρξη των εργασιών του 12ου συνεδρίου.
Σε δήλωση του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ.Μεϊμαράκης είπε ότι «η ΝΔ, ενωμένη και δυνατή είναι έτοιμη να δώσει τη μάχη συντεταγμένα, με ηπιότητα και όπως προτάσσει ο πολιτικός μας πολιτισμός, με τελικό στόχο τη νίκη στις εθνικές εκλογές».
«Ανοίγει σήμερα τις εργασίες του το 12ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ένα Συνέδριο που θα εκπέμψει μήνυμα ενότητας και πανστρατιάς, ενόψει των κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων του 2019, αυτοδιοικητικών-ευρωεκλογών και εθνικών εκλογών.
Η ΝΔ, ενωμένη και δυνατή είναι έτοιμη να δώσει τη μάχη συντεταγμένα, με ηπιότητα και όπως προτάσσει ο πολιτικός μας πολιτισμός με τελικό στόχο τη νίκη στις εθνικές εκλογές.
Κάθε Συνέδριο είναι μια ξεχωριστή γιορτή Δημοκρατίας, γιατί μέσα από τα Συνέδρια τα κόμματα ανασυντάσσονται και αναδιοργανώνονται για να εκπληρώσουν το θεσμικό τους ρόλο.
Με το 12ο Συνέδριό μας μπορούμε να κάνουμε ακόμη πιο δυναμικά, χωρίς συμβιβασμούς, το άλμα στο μέλλον αφήνοντας πίσω το λαϊκισμό και να διαβεβαιώσουμε ότι το πρόγραμμά μας, οι αρχές και οι αξίες μας, μπορούν να πάνε την Ελλάδα μπροστά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην πρώτη γραμμή της μάχης» ανέφερε ο κ.Μεϊμαράκης.

Το πρόγραμμα των τριήμερων εργασιών του Συνεδρίου της ΝΔ

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου
15:00 Εγγραφή  – Ταυτοποίηση Συνέδρων (Αίθουσα Υποδοχής)
18:30 Έναρξη εργασιών  – Καλωσόρισμα (Αίθουσα Ολομέλειας)
18:40 Επικύρωση  αποφάσεων / Κανονισμού Συνεδρίου
18:45 Ομιλία Προέδρου Συνεδρίου Ευάγγελου Μεϊμαράκη
19:00 Ομιλία Προέδρου Ν.Δ Κυριάκου Μητσοτάκη
21:00 Λήξη Προθεσμίας Υποβολής Τροπολογιών / Προσθηκών για το Καταστατικό (Γραμματεία Συνεδρίου)

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου
09:00 Έναρξη συζήτησης επί του καταστατικού/Τοποθετήσεις συνέδρων
11:00 Ομιλία Γενικού Διευθυντή Κόμματος Νίκου Παπαθανάση
11:05 Χαιρετισμοί εκπροσώπων άλλων κομμάτων
12:30 Ομιλία Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής Λευτέρη Αυγενάκη
12:40 Ομιλία Γραμματέα Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κώστα Τσιάρα
12:50 Ομιλία υποψηφίου Προέδρου Ευρωπαϊκής Επιτροπής Manfred Weber
13:10 Ομιλία πρώην Προέδρου ΝΔ και πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά
13:30 Ομιλία Επιτρόπου Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλου
13:40 Ομιλία Επικεφαλής Εκπροσώπου Τύπου Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά
13:50 Τοποθετήσεις Συνέδρων
19:00 Ολοκλήρωση συζήτησης
19:00 Λήξη προθεσμίας υποβολής Υποψηφιοτήτων για την νέα Πολιτική  Επιτροπή (Γραμματεία Συνεδρίου)
Μουσική εκδήλωση για φιλανθρωπικό σκοπό

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018
09:00 Τοποθετήσεις Συνέδρων
10:00 Έναρξη ψηφοφορίας για την ανάδειξη μελών της Πολιτικής Επιτροπής (Αίθουσα Ψηφοφορίας) - έως 17:00
11:00 Ομιλία Αντιπροέδρου Κωστή Χατζηδάκη
11:10 Ομιλία Αντιπροέδρου Άδωνι Γεωργιάδη
11:20Ομιλία Προέδρου Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Κώστα Δέρβου
11:30  Τοποθετήσεις Συνέδρων
12:00  «Ανοικτό Κόμμα – Ανοικτό Βήμα»Χρήστος Χωμενίδης, Συγγραφέας,
«Εθνικός Διχασμός πώς θα τον αφήσουμε πίσω» Μάρκος Βερέμης, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της Upstream Α.Ε.,
«Νέα Επιχειρηματικότητα» Βάσω Κιντή, Αναπλ. Καθηγήτρια Φιλοσοφίας – ΕΚΠΑ – Συγγραφέας
«Παιδεία – Ανομία στα Πανεπιστήμια» Μάνος Ματσαγγάνης, Καθηγητής Πολυτεχνείο Μιλάνου,
«Φτώχεια και Κοινωνική συνοχή» Μιχάλης Κωσταράκος, πρώην Αρχηγός ΓΕΕΘΑ
«Νέος Υπεύθυνος  Πατριωτισμός» Κυριάκος Πιερρακάκης , Διευθυντής Ερευνών διαΝΕΟσις,
«Το δημογραφικό  μας πρόβλημα»Συντονιστής: Χρήστος Ταραντίλης, Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου
Αθηνών, Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας ΝΔ
13:00 Τοποθετήσεις Συνέδρων
13:40 Συμπεράσματα:Ευάγγελος Μεϊμαράκης, π. Πρόεδρος της Ν.Δ., Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου
14:00 Ομιλία Προέδρου ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη
Κλείσιμο εργασιών Συνεδρίου
Σημειώνεται πως παράλληλα θα "τρέχουν" και οι παράλληλες δράσεις οι οποίες θα πλαισιώσουν το κυρίως πρόγραμμα του Συνεδρίου, οι οποίες μεταξύ άλλων θα αφορούν την ανεργία των νέων, τη συμμετοχή των νέων στα κοινά, το bullying, το brain drain, τις ανισότητες που αντιμετωπίζουν μέχρι και σήμερα οι γυναίκες στην αγορά εργασίας.

(πρώτη ενημέρωση Παρασκευή 14/12 07:25)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης