Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Χαμηλός τζίρος και πιέσεις στα βαριά χαρτιά

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Χαμηλός τζίρος και πιέσεις στα βαριά χαρτιά
ΑΓΟΡΑ: Πτωτικά ξεκίνησε η συνεδρίαση και το πρώτο συμπέρασμα είναι πως μετοχές που στη χθεσινή συνεδρίαση είχαν πωλητές άνοιξαν σήμερα χαμηλότερα. Χαρακτηριστικά παραδείγματα Τέρνα Ενεργειακή και Cenergy.

Οι αγοραστές στο ξεκίνημα είναι αδύναμοι και με χαμηλό τζίρο η αγορά κινείται κάτω από τις 645 μονάδες. Πιέσεις υπάρχουν και στις τράπεζες. Μένει να φανεί αν θα μπορέσει τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους η αγορά να κλείσει πάνω από τις 650 μονάδες.

Λίγη σημασία έχει βέβαια το που θα κλείσει αφού αν θέλουν τραβάνε μερικά χαρτιά με βαρύτητα στους δείκτες υψηλότερα και δημιουργούν μία μαγική εικόνα. Ξέρουν αυτοί και το έχουν ξανακάνει.

ΜΕΤΟΧΕΣ: Τα ανοίγματα μεταξύ αγοραστών και πωλητών ειδικά στις μετοχές που έχουν χαμηλή εμπορευσιμότητα είναι μεγάλα και σήμερα. Κάποιοι «ξύπνησαν» πάλι με την έννοια να πουλήσουν 5-10 τεμάχια σε κάποιες μετοχές και να τις ανοίξουν με μεγάλες απώλειες. Ο Νάκας με 10 κομμάτια στο -10%.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Έκανε 1.000 τεμάχια όγκο είναι στο -2,24% και ενεργοποιήθηκε ο αυτόματος μηχανισμός ελέγχου μεταβλητότητας (ΑΜΕΜ).

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Και η συγκεκριμένη με 5.700 τεμάχια πήγε σε ΑΜΕΜ καθώς υποχωρεί 5,4% και οι πωλητές μάλλον πίεσαν με δύναμη τον τίτλο ενεργοποιώντας τη σχετική διαδικασία.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Διορθώνει και αυτή μετά από ανοδικό σερί. Βάσει των αλλαγών του FTSE μπαίνει στην υψηλή κεφαλαιοποίηση αλλά οι αλλαγές στις σταθμίσεις θα ισχύσουν από σήμερα και οι αλλαγές στους δείκτες από την άλλη Παρασκευή.

AEGEAN: Με 178 τεμάχια άνοιξε στα 7,64 ευρώ και στο -2,05%. Η αποτίμηση στα 545 εκατ. ευρώ.

ΤΕΡΝΑ ENERGY: Στα 5,90 ευρώ με απώλειες 1,67% και όγκο 15 χιλ. τεμάχια. Και χθες είχε μεγάλο όγκο και σημαντικούς πωλητές. Από τέλη Αυγούστου είχε να δει τιμή 5,90 ευρώ.

ALPHA BANK: Έχει κάνει πάνω από 110 χιλ. τεμάχια και υποχωρεί κοντά στο 3% με καλούς πωλητές στα 1,21 ευρώ.

ΔΕΗ: Πτωτικά και αυτή κατά 1,76% με την τιμή να είναι στα 1,4540 ευρώ. Καμία ανακοίνωση μέχρι τώρα για μείωση των ανοικτών θέσεων.

ΑΝΕΜΟΣ: Όλο και περισσότερο μας αρέσει η αποτίμηση που διαμορφώνεται από την πρόσφατη πτώση. Στα 1,61 ευρώ στο άνοιγμα με χαμηλό όγκο 50 τεμαχίων. Η αποτίμηση των 133 εκατ. ευρώ μάλλον είναι ελκυστική με τα κέρδη που θα βγάλει στο σύνολο της χρήσης.

Δεν αποκλείουμε βραχυπρόθεσμα περαιτέρω υποχώρηση αφού από τα 1,61 ευρώ και πάνω υπάρχουν πολλά κομμάτια προς πώληση και οι αγοραστές θα τους περιμένουν λογικά χαμηλότερα.

QUEST: Χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,38 ευρώ ανά μετοχή είναι σήμερα ο τίτλος. Προγραμματίζει μεγάλες επενδύσεις η διοίκηση και ο ισολογισμός μπορεί να τις αντέξει χωρίς να υπάρξει μεγάλη μόχλευση.

Αυτό βέβαια σημαίνει πως θα μεγαλώσουν και τα μεγέθη τα επόμενα χρόνια. Γι΄ αυτό και δεν βρίσκει κάποιος εύκολα πωλητές στη μετοχή.

ΒΙΟΤΕΡ: Επανεμφάνιση του Γ.Μαυροσκότη, βασικού μετόχου στην πλευρά των πωλητών. Χθες πούλησε 27 χιλ. τεμάχια προς 2,2 χιλ. ευρώ.

ΠΑΝΓΑΙΑ: Ομολογιακό πενταετούς διάρκειας ύψους 120 εκατ. ευρώ υπέγραψε η εταιρεία με την Τράπεζα Πειραιώς προκειμένου να χρηματοδοτήσει το επενδυτικό της πλάνο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης