Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Περαιτέρω πτώση σημείωσε η επιχειρηματική δραστηριότητα για τον Δεκέμβριο 2018 - Στις 52,2 μονάδες ο PMI

Γερμανία: Περαιτέρω πτώση σημείωσε η επιχειρηματική δραστηριότητα για τον Δεκέμβριο 2018 - Στις 52,2 μονάδες ο PMI
Ο ρυθμός ανάπτυξης της επιχειρηματικής δραστηριότητας στη Γερμανία ήταν ο βραδύτερος των τελευταίων τεσσάρων ετών
Περαιτέρω επιβράδυνση σημείωσε η δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα στη Γερμανία για τον Δεκέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (14/12) στοιχεία της Markit, διατηρώντας την πτωτική τάση των τελευταίων μηνών.
Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI σημείωσε οριακή πτώση στις 52,2 μονάδες, έναντι 52,3 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποτελεί τον ασθενέσθερο ρυθμό ανάπτυξης των τελευταίων τεσσάρων ετών.
Σύμφωνα με τη Markit, η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2016, με τον δείκτη PMI να διαμορφώνεται στις 51,5 μονάδες, έναντι 51,8 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.
Παράλληλα, μεγαλύτερη ήταν η επιβράδυνση της δραστηριότητας για τον κλάδο υπηρεσιών στη Γερμανία, με τον δείκτη να υποχωρεί στις 52,5 μονάδες, έναντι 53,3 μονάδων τον Οκτώβριο του 2018.
«Τα στοιχεία για τον δείκτη PMI ήταν και πάλι απογοητευτικά τον Δεκέμβριο, υποδεικνύοντας τη συνέχιση του μετριοπαθούς ρυθμού ανάπτυξης κατά μήκος του ιδιωτικού τομέα στη Γερμανία», σχολίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Phil Smith, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «οι αναφορές ότι η οικονομία βρίσκεται κοντά στην υπερθέρμανση έχουν αντικατασταθεί από τις ανησυχίες για την αυξανόμενη αβεβαιότητα στο πολιτικό σκηνικό, τους εμπορικούς πολέμους και τις δυσκολίες στην αυτοκινητοβιομηχανία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης